Yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazına yüzde 100 zam

Yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazına yüzde 100 zam
Sohbetlerin vazgeçilmezi olarak bilinen vatandaşların tüketmeyi en çok sevdiği kuruyemiş ürününe geçen yıldan bu yana büyük zam geldi.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yılbaşı gecesi sofrada yerini alacak birçok ürün geçen yıldan bu yana 2 katına çıktı.

Bolu'da geçtiğimiz yıllarda 60 liradan satışa sunulan ay çekirdeğinin kilosu şuan 120 liradan satılıyor.

Vatandaşların en çok keyif aldığı kuruyemiş ürünlerden biri olan ay çekirdeği, yılbaşı gecelerinin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

aw104172-01.jpg

Çekirdek dışında olan diğer kuruyemiş ürünlerinden kabak çekirdeği kilosu 250 lira, soslu fıstık 150 lira, soslu mısır 100 lira, karışık çerez 140 lira, ballı fıstık 160 lira, beyaz leblebi 120 lira, fındık 370 lira, Antep fıstığı 550 lira, kaju 320 lira, leblebi ise 130 liradan alıcı buluyor.

"ÇEKİRDEĞİN FİYATINI BELİRLEYEN UNSURLAR VAR"

Kuruyemişçi Haluk Acar, Türk halkının en büyük eğlencesinin çekirdek olduğunu, kuruyemişçilerin ana kaleminin ise çekirdek olduğunu söyledi.

aw104172-05-1.jpg

Fındık, leblebi ve üzüm gibi birtakım karışık kuruyemişlerinde tercih edildiğini belirten Acar, çekirdeğin fiyatını belirleyen unsurları açıkladı.

Haluk Acar, ürünün Çin'den geldiğini fiyatının da 2 dolar civarı olduğunu belirtti. Genelde bu durumun baz aldığını aktaran Acar, Türkiye'nin de bu çerçevede gittiğini dile getirdi.

Kuruyemişçi Haluk Acar, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fiyatların oluşmasında bir önceki yılın ürününün yokluğu veya bolluğuyla alakalı olabiliyor. Bazen de bahsettiğim gibi dövizdeki hareketlilik de bizim fiyatlarımızı etkileyebiliyor"

aw104172-06.jpg

aw104172-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.