Artık güzellik merkezlerinde zorunlu olacak 'Sağlık Bakanlığı el attı'

Artık güzellik merkezlerinde zorunlu olacak 'Sağlık Bakanlığı el attı'
Güzellik sektöründe yaşanan vergi kaçırma, kara para gibi olaylar sonrası şüphe ve güvensizliğin giderilmesi adına, buralarda kullanılan kozmetik ürünlerle ilgili yeni düzenleme geldi.

Ucu bucağı olmayan ve her geçen gün büyüyen güzellik sektörü, kadın erkek fark etmeksizin herkesi etkisi altına almış durumda. Ancak son günlerde yaşanan kara para aklama, vergi kaçırma, haksız gelir elde etme skandallarıyla adını kirleten sektör için önlem şart haline geldi.

guzellik3.jpg

Milliyet’ten Hande Atılgan’ın haberine göre; konuyla ilgili harekete geçen Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kozmetik ürünlerin güvenliği ile ilgili yeni bir çalışma başlattı.

Çalışmaya göre, güzellik merkezlerinde kullanılan kozmetik ürünlerin olası yan etkileri, varsa alınması gereken önlemler, uygulama şekilleri, içerik bilgileri gibi detayların uygulama yapıldığı tarihten itibaren dosyalanacak.

guzellik1.jpg

MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tüketiciler mağduriyet yaşamadan önlemini aldı. Kurum tarafından geride bırakmak üzere olduğumuz yılın Mayıs ayında yürürlüğe giren Kozmetik Ürünler Yönetmeliği kapsamında bir bilgilendirme kılavuzu düzenlendi. Bu kılavuz, güzellik merkezlerinde uygulanan herhangi bir ürün veya işlem hakkında bilgilerin kayıt altında tutulmasını zorunlu kılıyor.

DOSYALAMA SİSTEMİ ZORUNLU OLACAK

Kozmetik Ürün Sorumlu Kişisi ve Nihai Kullanıcılar İçin Bilgilendirme Kılavuzu adı verilen kılavuzda profesyonel olarak işlem yapan merkezlerin, yaptıkları işlemlerle ilgili müşterileri bilgilendirici konuları kaydetmesi şart oluyor. Kaydedilecek olan bilgilerde kozmetik ürünlerin içeriği, uygulama şekli ve varsa uygulama sonrası alınması gereken önlemler yer alacak. Bu bilgiler, uygulamanın yapıldığı ilk tarih itibarıyla dosyalanacak.

guzellik-2.jpg

Bu uygulamayla birlikte, olumsuz bir durumla karşı karşıya kalıp mağdur olmaması için tüketicinin daha işlemin en başında bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda güzellik merkezleri bu şekilde denetim ve soruşturma konularına açık hale geldi.

DETAYLI AÇIKLAMA YAPMAKLA YÜKÜMLÜ

Güzellik merkezleri bu kılavuzla birlikte tüketiciyi detaylı açıklamalarla bilgilendirecek, üstü kapalı reklam faaliyetleri yerine gerçek bilgilerin aktarılmasıyla yükümlü olacak.

guzellik4.jpg

Ağız ve diş sağlığı işlemlerine de yer verilen kılavuzda, uygulamaların mutlaka diş hekimleriyle yapılması zorunlu olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.