Bu yüz tipine sahip insanlar doğuştan zengin 'Bilim insanları açıkladı'

Bu yüz tipine sahip insanlar doğuştan zengin 'Bilim insanları açıkladı'
Yüz tipleri üzerinde yapılan ilginç bir analiz çalışması farklı ve ilgi çekici bulgular ortaya çıkardı.

Duygularınızı ifade ederken kullandığınız jest ve mimikler bir çok konuda karakteriniz ve fikirleriniz hakkında ipucu verebilir. bilinçaltınızdaki duygular ister istemez yüzünüze yansır. Öte yandan jest ve mimiklerin kullanımı manipülasyon teknikleri içinde önem arz etmektedir. Bu kapsamda bazı siyasiler beden dili kullanımı noktasında eğitim bile almaktadır.Yüz ifadeniz duyguların dışavurumunda önemli bir yer tutar.


YÜZ İFADESİ VE SOSYAL STATÜ İLİŞKİSİ

İskoçya’da bulunan bir üniversite bu kapsamda yeni bir araştırma gerçekleştirdi. yapılan araştırma sonucunda oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. sosyoloji bilimine göre toplumlar belli sosyal sınıflara ayrılmıştır.Glass gow Üniversitesi bu konudan yola çıkarak yüz tipi ve sosyal statüyü birlikte analiz ettiği araştırma ilginç veriler ortaya koydu.

FAKİR VE ZENGİN NASIL GÖRÜNÜYOR?

Bilim insanları araştırma bulgularında gülen ağızları, keskin hatları, kalkık kaşları, birbirine yakın gözleri ve pembe yanakları olan kişilerin daha güvenilir, sıcak ve yetkin göründüğünü ifade ediyor. Öte yandan "Fakir" olarak değerlendirilen yüzlerin kaşları düşük, çeneleri daha kısa, ağızları çökük ve ten tonlarının daha koyu ve soğuk olduğu tespit edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.