Bu hatayı çoğu kişi yapıyor 'İphone'lara sakın bunu yapmayın

Bu hatayı çoğu kişi yapıyor 'İphone'lara sakın bunu yapmayın
Birçok kişi ıslanan telefonuna bu hatayı yapıyor. Ancak Apple'dan yapılmaması yönünde uyarı geldi.

Apple, cihazlarının ıslanması veya su teması durumunda, geleneksel olarak kullanılan pirinç dolu bir kabın veya torbanın içinde bekletme yöntemini önermiyor. Bir destek sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada, "iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın" uyarısında bulunuyor.

Bu tavsiyenin ardında, pirincin sıvıyı emme yeteneğine dayanan yaygın bir yaklaşım bulunmasına rağmen, Apple'ın bu yöntemi desteklemediği görülüyor. Tam tersine, resmi destek sayfasında, "iPhone'unuzda sıvı algılama uyarısı görüyorsanız, iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone'unuza hasar verebilir" uyarısı yapılmaktadır.

Apple'ın bu uyarısı, iPhone'larda uzun bir süredir bulunan sıvı teması algılama özelliği göz önüne alındığında yapılmıştı. Eğer portlar ıslaksa, cihaz bunu size bildirecek. Bu durumda, Apple ilgili sayfasında neler yapılması gerektiğini özetledi. Pirinç dışında, saç kurutma makinesi gibi harici ısı kaynakları veya basınçlı hava kullanmaktan kaçınılması öneriliyor.

Apple, iPhone'unuzun ıslandığı durumlarda, cihazın konektörünün aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlamanızı ve cihazı hava akımı olan kuru bir yerde bırakmanızı tavsiye ediliyor.

Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra tekrar şarj işlemi yapılması ve aynı uyarı tekrar gelirse cihazın bir gün kadar hava akımı olan kuru bir yerde bekletilmesi öneriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.