İphone kullananlar dikkat ‘Sahte uygulama tespit edildi’ Dolandırılmış olabilirsiniz

İphone kullananlar dikkat ‘Sahte uygulama tespit edildi’ Dolandırılmış olabilirsiniz
İphone kullanıcılarını tedirgin edecek uygulama App Store’da tespit edildi. Kullananlar paralarından olurken uygulama ile ilgili şikayetler arttı.

Apple’ın App Store‘da yayınlanan sahte uygulamalar yüzünden bası dertte. Kullanıcıları dolandırmak için sunulan uygulamalara onay veren şirket en son kripto para uygulamasına izin verdiği gün yüzüne çıktı.

Sahte olduğu tespit edilen uygulama sebebiyle pek çok kişi dolandırıldı. Kullanıcılar App Store’daki sahte kripto cüzdan uygulamasına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Popüler kripto para hizmeti Rabby Wallet için App Store’da sahte bir uygulama yayınlandı. Apple‘ın onay sürecinden henüz nasıl geçtiği bilinmeyen bu uygulamanın adının “Rabby Wallet & Crypto Solution” olduğu belirtildi.

large-image-458610713.jpg

PEK ÇOK KİŞİ DOLANDIRILDI

App Store‘da daha önce kopya uygulamalara nasıl izin verildiği konusunda eleştiriler yağarken yıllardır var olduğu iddia edilen ve şikayet edilmesine rağmen kaldırılmayan bu sahte uygulama yüzünden pek çok kişinin dolandırıldığı ifade ediliyor.

Apple’ın resmi destek sayfasında talep oluşturan bir kullanıcı, 5 bin dolar dolandırıldığını ifade etmesi olayın boyutunu ortaya seriyor.

src-340x1912xiphone-lara-app-store-disindan-uygulama-yukleme-geliyor.jpg

ORJİNAL UYGULAMA HENÜZ ONAY OLMADI

Apple’dan henüz bir açıklama gelmezken bazı kullanıcılar Apple’ı şikayet edeceğini söylüyor.

Ayrıca konuyla ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Rabby Wallet‘ın geliştiricisi DeBank Global Pte. Ltd., gerçek uygulamanın hala App Store’da incelemede olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.