Bodrum’a su sağlayan barajlarda su bitti

Bodrum’a su sağlayan barajlarda su bitti
Yaz tatilinin ana merkezlerinden biri olan Bodrum'u, zor günler bekliyor. İlçenin en büyük içme suyu kaynağı olan baraj, kuraklık nedeniyle perşembe gününden itibaren kapatılacak. 5 Ekim'de de bir başka barajdan su sevkiyatı durdurulmuştu.

Dünyaca ünlü turizm ilçesi Bodrum’un su ihtiyacını karşılayan Milas Geyik Barajı'nda da su bitti.

Yeterli miktarda su kalmayan Mumcular Barajı'nın 5 Ekim’de DSİ tarafından kapatılmasının ardından Geyik Barajı’nın da 12 Ekim’de kapatılacağı açıklandı.

bodrum1.jpg

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yaşanan kuraklık nedeniyle yeterli miktarda su kalmayan Mumcular Barajı 5 Ekim 2023 tarihinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kapatılmış, barajdan Bodrum’a su iletimi kesilmiştir. Yine aynı nedenlerden dolayı Bodrum’un en büyük içme suyu kaynağı olan Geyik Barajında da su miktarı, iletimi mümkün kılacak seviyenin altına düşmüştür.

bodrum2.jpgDevlet Su İşleri (DSİ) tarafından barajın Perşembe günü kapatılacağı ve su iletiminin kesileceği tarafımıza iletilmiştir. Hemşehrilerimizin olumsuz etkilenmemesi amacıyla alınan tedbirler ve yapılan hazırlıklar doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edileceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.