Mardin'de belediye işçilerine maaş artışı

Mardin'de belediye işçilerine maaş artışı
Mardin Büyükşehir Belediyesinde, bin 754 alt işveren işçisinin ve 82 daimi işçinin maaşlarında artış yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesinde, en düşük işçi maaşı 20 bin lira oldu.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'dan, belediye personelinin maaşlarının artırıldığı açıklaması geldi.

Akkoyun, artışların, büyükşehir belediyesinin iştiraki olan Mardin Kent Anonim şirketinin bünyesinde istihdam edilen 696 Sayılı KHK kapsamındaki personel ile Hizmet Alımı personeli toplam olan bin 754 çalışanın enflasyon karşısındaki mali kayıplarını gidermek adına" yapıldığını söyledi.

mardin1.jpg

Akkoyun, yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçinin almakta olduğu net ücrete, Ekim 2023 ayı maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 5 bin TL iyileştirme yapıldığını belirterek, "Çalışanlarımızın en düşük aylık maaşı net 20 bin TL’ye yükseltilmiştir" dedi.

En düşük daimi işçi maaşının ise 24 bin 500 lira olduğunu açıklayan Vali Akkoyun, şöyle konuştu:

"Aynı şekilde Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz bünyesinde istihdam edilen toplam 82 daimi işçimizin toplu iş sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçimizin almakta olduğu ücretine Ekim 2023 ayı maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 4 bin TL iyileştirme yapılarak en düşük işçimizin yıllık ortalama maaşı net 24 bin 500 bin TL ’ye yükseltilmiştir."

mardin.jpg

Vali Akkoyun, "Bundan sonra da belediyemizin bütçe imkanları dahilinde çalışanlarımızın refah düzeyinin yükseltilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızın bilinmesini isterim. Ek protokol ile yaptığımız iyileştirmenin işçilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. Yapılan iyileştirmede emeği geçen Hizmet İş Sendikası Başkan ve temsilcileri ile mesai arkadaşlarıma teşekkür eder, tekrardan hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.