Bakanlıktan çocuklu kadınlara maddi yardım

Bakanlıktan çocuklu kadınlara maddi yardım
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi çocuklu kadınlara 3 bin 700 TL maddi yardımda bulunuyor.

Karar - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım desteği, çocuk sahibi kadınlara da veriliyor. Sosyal destek programları kapsamında başvurusu olumlu sonuçlanan kadınlara aylık 3 bin 700 TL tutarında ödeme yapılıyor.

Sosyal yardım, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli tutarlarda veriliyor. Kadınların, çocuklarına ve evlerine bakmak için zorlandığı durumlarda verilen sosyal destek ödemesi sayesinde bir takım temel ihtiyaçlar bu para sayesinde karşılanabiliyor. Aile Bakanlığı düzenli olarak ihtiyacı olan vatandaşlara ödemelerini aylık olarak hesaplarına aktarmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yılın başından beri geçim sıkıntısı yaşayan çocuklu ailelere eğitim destek sağlıyor. Başvurusu onaylanan ailelere eğitim yardımını, kendilerine ait banka hesabı beyan etmemeleri durumunda aylık ödemeleri PTT şubelerinden kimliklerini ibraz ederek alabiliyor.

SOSYAL YARDIM PARASINI KİMLER NASIL ALABİLİR?

Çocuklu ailelerin, eğitim yardımından yararlanıp yararlanamayacağını öğrenmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlamasını beklemesi gerekiyor.

Başvurusu onaylanan çocuklu ailelere ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT'den yapılıyor. 2 bin 59 TL ile 3 bin 708 TL arasında değişen eğitim desteği almaya hak kazanan aileler, banka hesabı beyan etmemeleri halinde PTT şubelerinde kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini elden nakit alabiliyor.

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ KİMLERE YAPILIR?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara öncelik verilen para yardımından, hane halkı geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan, yani 2023 Mart itibarıyla 2 bin 835 lira 60 kuruştan az olan haneler yararlanabiliyor.

Sosyal yardım parası almak için başvuru yapabilecek kişiler şöyle sıralanabilir:

* Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan
* Maddi zorluk içerisinde olan
* Kirada yaşayan
* Hanede okuyan çocuk varsa
* Engelli ve yaşlı birey var
* Devletten düzenli olarak sosyal yardım alan
* Kronik hastalar

Değerlendirme sonrası uygun görülen kişilere aylık 2 bin 59 TL ile 3 bin 708 TL arasında ödeme yapılıyor. Yapılacak inceleme sonrası ne kadar yardım verileceği yetkililer tarafından belirlenecek.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Türkiye vatandaşı olması
* Mavi kart sahibi olmaması
* Yurt içinde ikamet etmesi
* 18 yaşını doldurmuş olması
* Hane halkı gelirinin asgari ücretten düşük olması
* Sosyal güvencesi bulunmaması

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.