Bakanlık düğmeye bastı Çalışmayan kadınlara prim desteği geliyor İşte detaylar

Bakanlık düğmeye bastı Çalışmayan kadınlara prim desteği geliyor İşte detaylar
Çalışmayan kadınlara prim desteği verilmesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmalara başladıklarını duyurdu.

AK Parti’nin seçim vaatlerinden biri olan ev kadınlarının prim desteği ile ilgili detaylar giderek netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7 yayınında bu konudaki merak edilenleri açıkladı. Ev kadınlarının sigortalılığı ve emekliliği için yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan, şunları ifade etti: “Ev kadınlarına üçte bir prim desteği sağlamak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte biri devlet tarafından ödenecek şekilde bir sistem oluşturuyoruz. Bu konuda herhangi bir sapma olmayacağını özellikle vurgulamak isterim. Hedefimiz, orta vadede bu uygulamayı hayata geçirmektir.”

Ayrıca, Bağkur’luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, “Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak için prim gelirlerini kullanıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızı mümkün olduğunca istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya çaba gösteriyoruz. Emeklilik, çalışmanın sonucudur ve hak edilmiştir. Bağkur’luların beklentisini saygıyla karşılıyoruz ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200’e düşürülmesi de seçim öncesinde verilen bir vaattir ve bunu yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.