WiFi şifresini komşusuna veren tazminat ödeyecek ‘Yargıtay'dan çok konuşulacak karar’

WiFi şifresini komşusuna veren tazminat ödeyecek ‘Yargıtay'dan çok konuşulacak karar’
Yargıtay’dan emsal karar. Wi-Fi şifresini komşusuna veren manevi tazminat ödeyecek.

Avukat Erkan Yalçın sosyal medya hesabından Wi-Fi şifresini komşusuna verenlerin komşularının internet üzerinden kendilerinin de sorumlu olduğunu aktardı.

Yalçın, bu kararın Yargıtay tarafından verildiğinin altını çizdi. Sorumluluk hukukuna farklı bir yorum getirilmiş ve sosyal medya üzerinden hakaret eyleminin bulunduğu olayda, hakaret fiilini gerçekleştirmiş olan kişiler dışında internet hattının sahibini de bu eylemden ötürü kusurlu olduğuna karar verildi.

wi-fi-router.webp

Avukat Yalçın, hukuki açıdan kusurlu olduğu ve bu durumda tazminat hukuku kapsamında sorumlu olduğuna karar verilen internet sahibinin, bu durumda söz konusu eylem sebebi ile eylemi gerçekleştiren kişi dışında internet erişimini sağlayan kişinin sorumlu tutulduğunu takipçileri ile paylaştı.

MANEVİ TAZMİNATA HÜKMEDİLDİ

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 2016/16612 Esas 2019/1233 sayılı kararında sosyal medya üzerinden sinkaflı sözler içeren mesajların gönderildiği olayda suça konu mesajların gönderildiği bilgisayarların IP numaralarının sahibinin de davanın tarafı olduğunu ifade edilmiştir.

12b441c68b7d95977e2c5c1c95f1bf2be4825399.jpg

Avukat Erkan Yalçın, söz konusu kararda açıkça, gönderilen mesajların bir bütün olarak değerlendirildiğinde, her iki davalının da yazılan mesajlardan sorumlu olduğu kabul edildiğini ve uygun bir miktar manevi tazminata hükmedildiğini ifade etti.

Sosyal medya da paylaşılan Yargıtay kararı binlerce beğeni alırken kullanıcılar bu bilgilendirme için Avukat Erkan Yalçın’a teşekkür etti.

yargitay-in-karari-akp-de-kafa-karistirdi-1200x675.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.