Ayda 60 bin TL’ye çalışan bulamadı ‘Tulumunu giyip kendi işçisi oldu’

Ayda 60 bin TL’ye çalışan bulamadı  ‘Tulumunu giyip kendi işçisi oldu’
Sakarya’da müteahhit olan Zeynep Alkan, aylık 60 bin TL’ye çalışacak işçi bulamayınca baretini, tulumunu çekti, işe girişti.

Çalıştıracak işçi bulamayınca kendisi harekete geçen müteahhit Zeynep Alkan, eline aldığı kürekle sıva karıştırdı, tuğla ördü. Alkan, ücretlerin yüksek olmasına karşın çalışacak işçi bulmakta zorlandıklarını ve bu konuda yardım beklediklerini ifade etti.

aw135046-04.jpg

HARÇ KARIP MALZEME TAŞIYOR

Farklı sektörlerde de görüldüğü gibi inşaat sektöründe de eleman sıkıntısının yaşandığı Sakarya’da gözler önüne serildi. Müteahhit Zeynep Alkan, iki ustası artık gelmeyince işçi tulumunu giyip baretini başına geçirdikten sonra harç kardı, tuğla ördü. Verdikleri taahhüt gereği inşaatın bir an önce bitmesi gerektiği için çaba harcadığını söyleyen Alkan, verdikleri ücrete rağmen işçi bulunamadığını söyledi.

aw135046-03.jpg

“MALİYETLERİMİZ ARTIYOR VATANDAŞA YANSIYOR”

İnşaat sektöründe yaşanan ekonomik sorunların konut almak isteyen vatandaşa da yansıdığını söyleyen Alkan, inşaat ustalarının döviz kazanma isteğiyle yurt dışında çalıştıklarını söyledi.

aw135046-01.jpg

Alkan, tüm bunların birbirine bağlı olarak ilerlediğini söyleyerek, iki ustası gelmeyince kendisinin giyinip işçilerin işini yapmaya başladığını söyledi. “İş yürümek zorunda çünkü taahhüdümüz var, bizi bekleyenler var” diyen Alkan, ustalarının da yanlarında çalıştıracak işçi bulamadıklarını, inşaattaki ücretlerin bin 500 ile 2 bin lira arası değiştiğini, sabahları işçilerin çalışmak üzere evlerinden alınıp öğle ve akşam yemeklerinin karşılandığını ve evlerine bırakıldığını, buna rağmen çalışacak işçi bulamadıklarını ifade etti.

aw135046-06.jpg

ARTAN MALİYETLERE RAĞMEN YÜKSEK ÜCRET KAR ETMEDİ

İnşaat sektörünün ülkenin iş gücüne yüksek oranda sahip olduğunu söyleyen Alkan, ülkemizde ya da dünyadaki en küçük bir ekonomik dalgalanmadan etkilendiğini, buna rağmen yatırım yapmaya ve iş gücünü artırmaya gayret ettiklerini vurguladı. Bununla birlikte nitelikli veya niteliksiz iş gücü bulmakta zorlandıklarını söyleyen Alkan, ustaların durmadığını ifade etti.

aw135046-02.jpg

Ancak tüm bunlara rağmen işin yürümesi gerektiğini söyleyen Alkan, bu açığın ülkeye gelen iş gücüyle kapatılması için firmaların kendi bünyelerinde eleman yetiştirmeleri ve eğitim vermeleri gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.