Ünlü ekonomist hükümetin 'şok planını' açıkladı 'O yatırım aracı kazandırmayacak'

Ünlü ekonomist hükümetin 'şok planını' açıkladı 'O yatırım aracı kazandırmayacak'
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, TÜİK verileri üzerinden hükümetin şok planını anlattı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, TÜİK verilerini değerlendirerek piyasa üzerindeki şok etkisini açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bu neticede uzman isimlerin açıklamaları takip ediliyor.

TÜİK ve ENAG enflasyon verileri de açıklandı. Ekonomi piyasasındaki enflasyonun etkisini değerlendiren Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, flaş açıklamalarda bulundu. Zelyut, TÜİK açıkladığı 6,7 resmi enflasyon rakamı yukarı doğru gittiğine değinirken, bu rakamın daha fazla olduğunun altını çizdi.

dolar-3.jpg

‘ŞOK ÖNLEMLER İLE KUR SABİT TUTULACAK’

Hükümetin ‘Şok önlemler’ alacağını belirten Zelyut, para miktarının düşmesi ve faizin gerekirse artması Dolar ile TL’yi sabit tutacağını söyledi. Zelyut, “Merkez Bankası’nın 36 ve 37 liralardan dolar kurunu tutacağını düşünüyorum. Ben dolarla iş ve yatırım yapanlara şunu söyleyeceğim; burada Fatih Bey'in ve Şimşek'in devam etmesi, önümüzdeki enflasyon döneminden sonra faiz artıp artmayacağını, son olaraktan para miktarı ile ilgili haberleri izlesinler" dedi.

129949-1.jpg

OCAK AYI ENFLASYON RAKAMLARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk enflasyon verilerini paylaştı. TÜİK'e göre Ocak ayı enflasyonu yüzde 6,70 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 64,86'ya seviyesine geldi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise aynı verileri yüzde 9,38 ve yüzde 129,11 olarak paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.