Aşk Kulesine zam geldi 'Sevgililerin gözü yaşlı

Aşk Kulesine zam geldi 'Sevgililerin gözü yaşlı
Aşk Kulesi'de olarak anılan Eyfel Kulesi girişlerine zam geldi

Fransa'nın başkenti Paris'in sembolik yapılarından biri olan Eyfel Kulesi'ni işleten Eyfel Kulesi İşletme Firması'nın (SETE) Yönetim Kurulu Başkanı Jean-François Martins, bu yaz bilet fiyatlarında yüzde 20'lik bir artışın olacağını duyurdu.

Martins, dünkü Franceinfo röportajında, bu artışın sebebini 120 milyon avroya ulaşan işletme masraflarındaki önemli artış olarak açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-02-26-103555.png

Franceinfo'ya verdiği demeçte Martins, "Kulede yapılması gereken bakım ve onarımları yapmamak veya bu maliyeti Paris halkının vergilerine yansıtmak mantıklı değil" dedi.

Martins ayrıca, bilet satışlarıyla ilgili olarak da altı gün boyunca grev nedeniyle kapalı kalan Eyfel Kulesi'nin gelir kaybının "bir milyon avrodan fazla olacağını" ifade etti ve grev sürecinde bilet rezervasyonu yapan kişilere yeni bir bilet verileceğini ya da paralarının iade edileceğini belirtti.

Altı günlük grev süresince toplam 100 bin kişi kuleyi ziyaret edemedi.

eyfel-kulesi-eiiffel-kulesi.jpg

SETE Başkanı, çalışanların yapıyla ilgili endişelerine yönelik olarak, "Bu oldukça yanıltıcı bir suçlama. Beş yıldan uzun bir süredir kule hiç olmadığı kadar bakımlı durumda ve bu durum çalışanlarımız tarafından da fark edilmiştir. Mutsuzluklarındaki nedenlerden biri bu olabilir" şeklinde konuştu.

Martins, 2017 ile 2030 yılları arasında Eyfel Kulesi'ne 380 milyon avro yatırım yapılacağını belirtti ve bu rakamın önceki dönemlere göre iki buçuk kat daha fazla olduğunu vurguladı.

SETE'nin neredeyse tek hissedarı olan Belediye'nin, sendikaların iddialarının aksine, ücret konusunda aşırı talepkar olmadığını belirten Martins, "Eğer Belediye bizden çok yüksek bir ücret talep etseydi, kule zarar ederdi ve eğer kule zarar ediyorsa, onu kurtarmak belediyenin görevidir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.