Asgari ücret için rakam veren İslam Memiş'ten kaçırılmayacak yatırım önerileri

Asgari ücret için rakam veren İslam Memiş'ten kaçırılmayacak yatırım önerileri
Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammında son açıklama İslam Memiş'ten geldi. Asgari ücrette net rakam veren İslam Memiş "Bu hafta bu fırsatları kaçırmayın" diyerek yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu.

KAMU SON HABER- Hatice ÖZEN

İslam Memiş son yaptığı açıklamasında "Bu fırsatları kaçırmayın" diyerek yatırımcıları uyardı. İslam Memiş altın, Dolar, Euro, Borsa yatırımı arasında sıkışıp kalan yatırımcılara paralarını nasıl katlacaklarını anlattı.

Yaptığı açıklamalar ile adından söz ettiren altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş "Böyle fırsatlar her zaman gelmez" diyerek yatırımcıları acele etmeleri konusunda uyardı. İslam Memiş'ten altın, Dolar, Euro ve Borsa yatırımcısına paha biçilemez öneriler geldi.

borsa1.jpg

İslam Memiş'in açıklamalarından satır başları:

BORSA YATIRIMCISI NE YAPMALI


Bu hafta oldukça önemli veri akışları var. Önemli haber akışları var. Yatırımcısı ne yapmalı nelere dikkat etmeli? Bundan sonraki süreçlerde 20254 hazırlığı nasıl olmalı?

Aralık ayı için son tur uyarım vardı. Bu uyarım halen geçerli. Bugün bütün enstrümanlarda yaşanan satışlar da aslında alım yapacaklar için, Borsa'da, döviz kurlarında, altın fiyatlarında gümüş fiyatlarında kripto para üzerinde son turda bir alım fırsatı sunuyor.

borsahisse.jpg

BORSA'DA ALIM YAPACAKLAR 6 AY BEKLESİN, 9 BİN SEVİYESİNİ BEKLİYORUM

Teknik olarak bazı bant aralıklarına dikkat etmek lazım. Yorumlayalım. Borsa İstanbul 100 endeksi 7728 puanda günü tamamladı % 2.34 lük değer kaybı var % 2'den fazla değer kayıplarının yaşanması acaba 7.500 puan seviyesi borsada Beklen ve geçerli olur mu sorusunun cevabını bizlere sordurmaya başları. Çünkü 7.700 puan seviyesi güçlü bir destek seviyesi Eğer 7.700 puan seviyesinin altında kapanışlar olursa artık 7.500 puan seviyesini telaffuz edebiliriz. Ancak borsa tarafında pozitif beklentimi devam ettiriyorum. Tekrar 8-9.000 puan aralığına yerleşen bir borsa endeksi bekliyorum ve haftalık kapanışı bir sıkıntı olmazsa jeopolitik gerilim tarafında veya dışsal etken tarafında bir sıkıntı olmazsa 8.000 puan seviyesinin üzerinde tamamlayabiliriz. Ancak biz haftalık veya günlük kapanışları göz önünde bulundurmadığımız için uzun vadeli yatırımcı olduğumuz için 8.400 puan seviyesi
yukarı yönü kırıldıktan sonra 9.000 puan seviyesinde hedef alan bir yukarı yönlü hareketler beklediğimi söyleyebilirim. Özellikle borsa yatırımcısı korku panik ve endişeyle satış yapmasın satan zarar eder çünkü çok güzel alım fırsatları veriyor.
Özellikle 2024 yılına ilişkin de öngörüm sizinle sık sık paylaşıyorum. 10.000 puan devamında 15.000 puan seviyesine kadar Borsa İstanbul 100 endeksinde yukarı yönlü hareketler sık sık beklediğimi de ifade ediyorum. Kıymetli arkadaşlar borsa yatırımcısı uzun vadeli bir yatırımcıdan günlük bazdaki hareketler kar satışları dalgalanmalar onları ilgilendirmez. Alım yapacaksın 6 ay boyunca bekleyeceksin. Mesela ben de geçen hafta % 50 alımım yaptım. Ancak hedefim 9.000 puan seviyesi ve 6 ay boyunca beklemeyi kendimizi ve yol arkadaşlarımızla beklemeyi belirledik.

BORSA BU HAFTA FIRSAT SUNUYOR


Hisse senetleri üzerinde yine 6 ay beklemek suretiyle 9.000 puan seviyesinden çıkış yapacağız farklı bir enstrümana giriş yapacağız Tabii 9.000 puan seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra 10.000 15.000 bandı görülecek ama bizim planımız o şekilde değil biz farklı bir enstrümana geçeceğimiz için 9.000 puan seviyesinin üzerindeki ataklar bizi bağlamayacaksın borsaya giriş yapmak İsteyen veya borsada fırsat kollayan yatırımcılar için de bu hafta güzel bir fırsat sunmuş oldu.

dolaraa1.jpg

DOLAR'DA SON DURUM

Dolar kuru malum yeni beklentimiz devam ediyor. Yıl sonu beklentimiz 2970 şu anda 2998 lira seviyesinde kapanış yaptığını gözlemliyoruz. Bugün 29.01 lira seviyesi yani 29 lira seviyesinin üzeri görüldü. Tekrar 29 lira seviyesinin üzerindeki ataklar geçerli olacaktır.

İSLAM MEMİŞ ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ

Asgari ücret görüşmeleri bugün başladı tekrar asgari ücret açıklandıktan sonra dolar tarafında da yukarı yönlü hareketler devam edecektir.

para5.jpg

Kişisel olarak asgari ücret beklentim 17.500 TL seviyesinde bakalım. Belki 16.500 olur belki 17.500 olur veya 17.100 lira olur ama kişisel öngörüm 17.500 L olacağı yönünde...

EURO'DA BU PARİTEYİ KAÇIRMAYIN

Euro Dolar paritesi 1. 0747 seviyesinde. Avro TL kuru 3117 lira seviyesinde Euro alacaklar dolar üzerinden parite yapıp Euro'ya geçecekler muhteşem fırsatlar karşısında tekrar 1.07 seviyesinin altına sarkma ihtimali var bir puanlık bir düşüş ihtimali var. Ancak her şeyin dibi her şeyin zirvesi malum bulunamıyor. Dolayısıyla Euro tarafına geçiş yapmak isteyen yatırımcılar da bu hafta çok güzel fırsatlar yakalamış oldular. Ben kişisel olarak elimde bugün dolarım olsaydı ben bu pariteyi kaçırmazdım 1.12, 1.15 hedefimi tekrar anımsatmak isterim.

ELİNDE DOLARI OLANLAR ALTINA DÖNEBİLİR

altin11.jpeg

Ons altın 1982 dolar seviyesinde şu an itibariyle yani geçen haftalarda size açıkladım bir seviye vardı 1980 2080 dolar seviyesi...Geçen hafta pazar gecesi geçen hafta bugün diyelim Daha doğrusu Asya piyasalarında 2148 dolar seviyesi görülünce bir operasyon yaptılar orada korktuk ve dedik ki gelin yani 1980 dolar destek seviyesinde çekilme ihtimali var ve Buralar görülecektir. Ancak ben korktuğum için 2020 dolar seviyesinden pozisyonumu kapatacağım. Artık bundan sonra düşerse nasip kısmet önemli de değil uyarılarım vardı. Evet 2020 dolar seviyesinden pozisyonları kapattık ama o iki haftadır zikrettiğim 1980 dolar destek seviyesi nihayet döndü dolaştı bu yere geldi.

altinaa3.jpg

Kime yarıyor bu fiyatlar. Tabii ki elinde dolar olan yatırımcılara yarıyor. Elinde doların var altın alacaksın parite üzerinden altına giriş yapmak için bence uygun seviyeler 1980 dolar destek seviye seviyesini takip edeceğiz. Eğer Burası da aşağı yönlü kırılırsa 1970 dolar destek seviyesi var ama 2.000 dolar seviyesinin altındaki her seviye orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi fırsatlar sunmaya devam ediyor ve özellikle uzun vadeli yatırımcılar da altın tarafına giriş için Euro tarafında olduğu gibi güzel bir fırsat yakalamış oldu ve elinde dolar bulunduran yatırımcısı dolardan kurtulmak için yine bu hafta güzel bir fırsat yakaladılar. Umarım bu fırsatı değerlendirirler.

Çabucak 2000 dolar seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz yani 2020 direncini tekrar görmüş olacağız ya 1980 olur ya 1970 olur burada bir alan var aşağıda ama buralar çabucak tersine dönebilir.

altinaa4.jpg


GRAM ALTINDA BU HAFTA MUHTEŞEM FIRSATLAR VAR

Gram altın TL fiyatını Serbest piyasalarda şu anda 1918 1928 lira seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu hafta gram altın TL fiyatında 1900-1950 lira aralığını takip ediyor olacağım Bu hafta gram altın yatırımcısı da muhteşem fırsatlar Buldu güzel fırsatlar buldu.

Neredeyse 40 liralık bir değer kaybı oldu son iki haftada bu fırsatlar her zaman gelmeyebilir. O yüzden gram altın yatırımcısı Bu fırsatları değerlendirmeli. Bu son tur diye tabir ettiğim düşüşler gerçekleşmiş oluyor şu an itibariyle bunları fırsata çevirmek lazım bu fiyatlardan ne ons altın ne gram altın ne Euro Dolar paritesi ne Avro TL kuru bu fiyatlardan bulamazsınız. Ne de borsa bulamazsınız.


Ve gümüşün ons fiyatı 2277 dolar seviyesinde burada 2220 destek seviyesini takip ediyor olacağım. Buralarda oldukça ucuz tekrar 24 ve devamında 26 dolar dirençlerini
takip ediyor olacağım.

Gümüşün gram fiyatı 21.22 lira seviyesinde buralarda oldukça ucuz tekrar Gümüş pozisyonu almak isteyenler çok uygun fırsatlar yakaladığında belirtmek isterim. Petrol fiyatları 7583 Dolar seviyesinde Burada da yatay bir bekleyiş var petrol fiyatlarında da işte 72-77 dolar aralığında sıkıştı. Ama düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Manipülasyon fiyatlaması var burada Petrol stokları tekrar arttığı zaman ülkeler Petrol kuyularını tekrar rezervlerini artırdığı zaman hızlı yükselişler bizi bekliyor olacağız.

KRİPTO PARADA TERS RÜZGAR VAR

Kripto paralarda da sert düşüşler var geçen haftanın tam ters rüzgarını gözlemliyoruz 40 45.000 dolar aralığını takip edecektik. Şu anda 41.591 dolar seviyesi var % 6. 31'lik değer
kaybı var geçen haftaki verdiği ekmeği fazlasıyla bu hafta geri aldı. Yine 40.000 dolar destek seviyesini takip etmeyi sürdüreceğiz bakalım 40 45.000 dolar aralığında yılı tamamlayabilecek mi yoksa son tur tekrar 38.000 dolar destek seviyesine çekilecek mi? Burayı takip etmekte fayda var Kripto paralarda 2024 yılında çok da kötümser değilim. Düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum.

bitkocin.jpg

Dolar endeksi 10385 dolar seviyesinde. Burada da 104 denemesini yaptıktan sonra tekrar aşağıda 10150 destek seviyesi var bu hafta 10150 destek seviyesini takip ediyor olacağım yukarıda 10450 direnci var. Bu hafta neden önemli yarın Amerika'da enflasyon verisi açıklanacak 1 2 çarşamba akşamı Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak 3 Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak bu üç önemli gelişme Dolar TL dolar endeksi Euro Dolar paritesi ve Avro TL kuru üzerinde önemli bir etkiye neden olacak. Yarın Amerika'da enflasyon verisi çarşamba günü Amerika Merkez Bankası FED Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı Bunlar küresel piyasalarda ciddi etkileşime neden olacak volatilite bu hafta oldukça yüksek olacak.
Geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa olacak bu hafta paranızı kaptırmayın. Bu hafta Kısa vadeli işlem Yapmayın.
Bu hafta her şeye çok dikkat edin son tur diyorum başka bir şey demiyorum Bu hafta bu alım noktasında ne alırsanız alın oldukça ucuz. Ucuz olan nedir borsadan nedir dolardır bedava olan nedir Euro dur bedava olan nedir altındır bedava olan Eurodur.
Bu hafta oldukça ucuz ne alırsanız alın sepetinize her şeyi çeşitlendirilmiş yapın ne yapacak yapın bu son tur arkadaşlar.

Son iki haftadır söylüyorum Aralık ayının adını son tur olarak koydum. Bu hafta bu geri çekilmeler bakın beklenenden daha fazla oldu beklenenden daha fazla bir düşüş var karşımızda. Bunları sepete ilave için aktarın elinde altını gümüşü kripto parası borsası olanlar panikle korkuyla satış yapanlar çortlar, zarar ederler.

Bu fiyatlar her zaman gelecek fiyatlar değil. 2024 yılının hazırlığını yapmak lazım 2024 yılının ilk çeyreğinde veya ilk günlerinde işte Ocak 1 itibariyle artık 2.000 lira seviyesinin altının gram fiyatında dip seviyesi olduğunu 2.000 dolar seviyesinin altına dip seviyesi olduğunu işte 24 doların veya 26 doların gümüşün ons fiyatında dip seviyesi olduğunu, 24 liranın gümüşün gram fiyatına dip seviyesi olduğu, 8.000 puan seviyesinin borsada dip seviyesi olduğu, işte 45.000 doların bitcoin'de dip seviyesi olduğunu hep beraber göreceğiz.

O yüzden 15 gün sonra 2 hafta sonra 2,5 hafta sonra bunların neyin ne olduğunu hep beraber görmüş olacağız. Dolayısıyla bu hafta dolar karşısındaki bütün varlıklar bedava ve ucuz ve bunların alımı yapmak için sepetine çeşitlilik kazandırmak için örnek veriyorum 100.000 lira param var. Hepsinden bunu 5'e bölecek 100.000 liraya böyle 20'şer bin liralık aldığın zaman sepetine koyduğun zaman çok ucuz bir şekilde maliyet yapmış olacaksın. Ucuz şekilde maliyet yaptığına da ocaktan sonra anlayacağın şimdi değil hemen bir iki günde değil ve dolayısıyla
bu fiyatlar düşüşler alım fırsatıdır o beklediğim son tur gelişmelerdir. Bu son tur gelişmelerine fırsata çevirmek lazım.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.