Yatırımcılar cuma gününe odaklandı Türkiye kararı merakla bekleniyor

Yatırımcılar cuma gününe odaklandı Türkiye kararı merakla bekleniyor
Küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının açıklanacağı haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde Moody's'in cuma günü açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporu yatırımcıların odağında. Bu rapor, Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin ipuçları verecek.

ABD'de iş gücü piyasasından gelen veriler, Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağı konusunda belirsizlik yaratıyor. Bu hafta merkez bankalarının faiz kararları ve önemli ekonomik veriler, yatırımcıların ilgisini çekecek. Varlık fiyatlarında dalgalanmalar bekleniyor. ABD'de kasım ayında tarım dışı istihdam 199 bin kişi arttı ve işsizlik oranı yüzde 3,7'ye geriledi.

money-coins-chart-graph-scaled.jpg

ABD'de istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi, Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı konusunda piyasalarda belirsizlik yarattı. Bazı analistler, verilerin ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapacağına işaret ettiğini ve Fed'in şahin duruşunu gevşeteceğini savunurken, bazıları ise Fed'in enflasyon baskısını göz önünde bulundurarak faiz indirimlerini erteleyebileceğini öne sürdü. Para piyasalarında, mart ayında faiz indirimi ihtimali yüzde 60'tan yüzde 45'e düştü. Fed'in mayıs ayında faiz indirimi yapması ise yüzde 75 olasılıkla fiyatlanıyor.

Bu hafta Fed'in politika faizinde değişikliğe gitmeyeceğine kesin gözüyle bakılırken, toplantı öncesinde ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin ve toplantı sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinin piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.