Aralarına arabulucu girecek

Aralarına arabulucu girecek
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aile arasında süresiz nafaka tartışmasına dair yeni bir çalışma yapıldığını duyurdu. İşte, ünlüler arasında da sık sık nafaka tartışmasıyla gündem olan isimler...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aile arasında yaşanan süresiz nafaka tartışması hakkında açıklama yapmış ve yeni bir çalışma yapıldığını duyurmuştu.

Tunç açıklamasında "Aile hukukuyla ilgili geniş bir çalışmamız var. Türkiye Adalet Akademisi ekim sonu, kasım ayı gibi planladı. Aile hukukuyla ilgili bir sempozyum düzenleyeceğiz. Hem Türk hukukunda bu anlamda yetkin olan hukukçularımızı, akademisyenlerimizi, uygulamadan Yargıtay üyelerimizi ve yerel mahkemelerden temsilcileri davet edeceğiz, onları dinleyeceğiz.

Aile hukukuyla ilgili olarak gerek boşanma, gerek nafaka, tazminat konuları yargının önünde ve uzun süren yargılamalar nedeniyle vatandaşların mağduriyetine neden olan hususlar var. Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Özellikle aile hukukunda arabuluculuğu getirmek lazım. Şu anda aile hukukunda arabuluculuk mümkün değil'' dedi.

Adalet Bakanlığı'nın ele aldığı bu konu ünlüler dünyasını da etkiliyor. Zira; Cem Yılmaz, Burak Sergen, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal ve Ufuk Özkan her fırsatta süresiz nafakadan dert yanıyordu.

İşte o ünlülerin ödedikleri nafakalar...

0x0-1-pd4e.jpg

Cem Yılmaz - Ahu Yağtu

Cem Yılmaz, 10 Mart 2012'de evlendiği Ahu Yağtu'dan 31 Aralık 2013'te boşanmıştı. Yılmaz, boşandıktan sonra eski eşiyle nafaka krizi yaşadı. Cem Yılmaz'ın nafakayı, 10 bin dolardan mahkeme kararıyla 70 bin TL'ye düşürmesinin ardından Yağtu, karara itiraz etmiş ve İstinaf Mahkemesi'ne başvurmuştu

Ahu Yağtu’nun itirazını kabul eden İstinaf Mahkemesi, nafakayı tekrar 10 bin dolar olarak düzenlemişti.

burak-sergen-isil-sergen.jpg

Burak Sergen - Işıl Sergen

Burak Sergen de 2018'de anlaşmalı olarak boşandığı Işıl Sergen ile nafaka krizi yaşayan isimlerden. 19 yıl süren evlilikten Cansın adında bir oğlu olan Burak Sergen, nafakayı ödemekte zorlandığını söylemişti. Sergen nafakanın 70 bin TL'ye çıkarıldığını 20 bin TL'ye çekilirse ödeyeceğini açıklamıştı.

ufuk-ozkan-nazan-gunes.jpg

Ufuk Özkan - Nazan Güneş

Ufuk Özkan 2005'te evlendiği Nazan Güneş ile 2022'de yollarını ayırmıştı. Özkan açıklamalarında sık sık çok fazla nafaka ödediğini ve nafaka sisteminde bir sıkıntı olduğunu açıklamıştı.

serdar-ortac-chloe-loughnan.jpg

Serdar Ortaç - Chloe Loughnan

Serdar Ortaç, 2014'te nikâh masasına oturduğu Chloe Loughnan'dan 2019'da boşanmıştı. Pandemi döneminde eski eşine nafaka ödeyemeyen Serdar Ortaç, 2021'de haciz kararıyla karşılaşmıştı. Ortaç, Chloe Loughnan'a 700 bin TL nafaka ödediğini, buna rağmen dava açtığını ve evine haciz gönderdiğini söylemişti.

mustafa-sandal-emina-jahovic.jpg

Mustafa Sandal - Emina Jahovic

Mustafa Sandal ile Emina Sandal, 10 yıllık evliliklerini 2018'de anlaşmalı olarak bitirmişti. İkilinin aralarında hazırladıkları protokolde şunlar yer alıyordu: Mustafa Sandal, müşterek çocuklar için 10 bin lira, Emina Sandal için 15 bin lira nafaka ödeyecek. Mustafa Sandal, boşandığı eşine Sırbistan’da 250 bin Euro’ya bir ev alacak. Beykoz’daki ev en az 3 milyon dolara satılacak. Bu paranın 2 milyon doları Emina Sandal’a, 1 milyon doları Mustafa Sandal’a verilecek.

Fakat Emine Jahovic, geçtiğimiz yıl Mustafa Sandal ile nafaka krizi yaşamış ve eski eşiyle davalık olmuştu.

Kaynak: Habertürk

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.