Apple açıkladı ‘İphone serisinde flaş değişiklik’

Apple açıkladı ‘İphone serisinde flaş değişiklik’
Apple, iPhone kullanıcılarını ilgilendiren flaş değişikliği duyurdu.

Teknoloji şirketi Apple’dan bomba haber geldi. Dev teknoloji şirket Apple iPhone 15 serisinin pil ömrünün güncellendiklerini duyurdu. 15 serisinin pil ömrü iki katına çıktı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yeni iPhone'ların 1000 döngüden sonra orijinal şarj kapasitesinin yüzde 80'ini koruyabildiği ifade edildi. Belirtilen oranın şirketin önceki tahmininin iki katına denk geldiği aktarıldı.

Söz konusu güncellemenin, herhangi bir fiziksel veya yazılımsal değişiklik olmadan yapıldığı bildirilirken şirketin bu artışın pil bileşenlerinde ve iOS güç yönetiminde yapılan sürekli iyileştirmelerden kaynaklı olduğunu tahmin ediyor.

apple-iphone-15-pro-and-pro-max-review-close-to-perfection-crwg-1248.webp

2025 ÜRETİCLERE BU NOT VERİLECEK

Öte yandan Haziran 2025'te, AB'de faaliyet gösteren akıllı telefon ve tablet üreticilerine, enerji verimliliği, pil ömrü, toza ve suya karşı koruma ve kazara düşmelere karşı dayanıklılığı gösteren bir not verileceği belirtiliyor.

Pil ömrü tarafında, 800 şarj döngüsünden sonra orijinal kapasitenin en az yüzde 80'inin korunması isteniyor. Bu nedenler dolayı Apple cihazlarının pil sağlığını yeniden ölçerek test ediyor.

apple-logo-1280x720.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.