Antalya'da güneş deniz Adana'da kar buz Süper hücre yine geldi

Antalya'da güneş deniz Adana'da kar buz Süper hücre yine geldi
İstanbul başta olmak üzere birçok kentimiz kar yağışı bekliyor. Ancak bu kış beklenen kar yağışı gelmediği gibi sıcaklıklar zaman zaman mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Bugün şaşırtan görüntüler ise sıcak havası ile ünlü Adana'dan geldi.

Sıcak havaya alışkın Adana'da bugün beklenmedik bir durum yaşandı. Süper hücre oluşan Adana'da şiddetli dolu yağışı nedeni ile yerler bembeyaz oldu. Türkiye genelinde ılık hava hakim olduğu bugün sıcaklık rekoru kıran Adana'daki şiddetli dolu yağışı Adanalıları şoke etti. Adana'da vatandaşlar dolu nedeni ile evlerine kaçtıkları saatlerde Antalyalılar ise sıcak havanın tadını çıkarmak için sahillere koştu. Antalya'da hava sıcaklığı 20 dereceye, deniz suyu sıcaklığı ise 29 dereceye ulaştı.

antalyada-gunesi-havada-sahil-doldu-14524.jpg

Adanalı vatandaşlar alışık olmadıkları bu durum karşısında cep telefonlarına saldırarak yoğun dolu yağışını ve beyaza bürünen sahilin görüntülerini çekti. Dolu yağışı özellikle Adana'nın Karataş ilçesinde etkili olurken beyaz görüntü vatandaşlar arasında heyecanla karşılandı.

adanada-dolu-yagisi-14379-1.jpg

Hava Forum, o anları X hesabı üzerinden "Adana'ya bakın... Geçmiş olsun... Süper hücre Karataş ilçesini bembeyaz yaptı..." diyerek paylaştı.

SÜPER HÜCRE NEDİR?

Bir meteoroloji terimi olan süper hücre, atmosferin yukarı seviyelerindeki rüzgarların açı ve yönünü değiştirmesi sonrası aşırı termodinamik kararsızlıkla oluşan dikey rüzgârlar ve taşıdığı yağış biçimini anlatıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.