'Altını olanları sevindiren uyarı' İslam Memiş açıkladı

'Altını olanları sevindiren uyarı' İslam Memiş açıkladı
Altın yükselişini devam ettirirken yatırımcılar tarafından 2024 yılında nasıl bir tablonun oluşacağı merak ediliyordu. İslam Memiş açıkladı.

Yatırımcıların gözlemlerini yakından takip ettiği önemli isimlerden biri de Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş katıldığı A Haber canlı yayınında gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı. 2023 yılında en çok kazandıran yatırım araçlarından biri de gram altın oldu ekonomik dalgalanmalara rağmen yükselmesi altına yatırım yapan vatandaşların yüzünün gülmesine sebebiyet verdi. Uzman isim 2024 yılında altında yaşanacak gelişmelere ilişkin tahminlerde bulundu.

ALTIN GÜVENLİ GÖRÜLÜYOR

Altının diğer yatırım araçlarına göre daha güvenli bir liman olduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcıların ekonomik dalgalanmalar ve gelişmeler sonrasında güvenli bir yatırım aracı olarak gram altına yöneldiklerini ifade ederek,"Altın 2 bin dolar seviyesine artık yerleşti, 2024 yılında 2 bin dolar seviyesini dip seviye olarak kabul eder bu yükselişlerini 2 bin 350 dolar seviyesine kadar devam ettirebilir.’’dedi.

ONS ALTINDA DURUM NE?

Uzman isim ons altın ile ilgili olarak da ‘’Merkez Bankalarının faiz politikaları etkili, jeopolitik gerilimler devam ediyor, küresel ekonomiye dair belirsizlikler halen devam ediyor. Bu ons altını pozitif yönden destekliyor Haliyle gram altın da yeni rekorlara imza atacak ve hatta benim şöyle bir tabirim var. Altın 2024 yılında altın çağını yaşayacak..’’ ifadelerine yer verdi.

İslam Memiş yayın esnasında sorulan, "Gram altında 2000 liraların üzerine hatta 2500 TL seviyelerini konuşabilir miyiz?" sorusuna, "Gram altın her yılın şampiyonu, birincisi. 2023 yılında da bu geleneği bozmadı. Yine birinciliği bırakmadı. Rekorlar bitmedi. 2024 yılının ikinci çeyreğine kadar "Altında yeni rekor" cümlesini çok duyacağız. Yeni yılda 2500 TL devamında da 2700 TL gibi bir kritik seviye var ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.