İslam Memiş "Kaçınılmaz" diyerek uyardı: Parasını altına yatıranlar hazır olsun

İslam Memiş "Kaçınılmaz" diyerek uyardı: Parasını altına yatıranlar hazır olsun
Ekonomist İslam Memiş, mayıs ayına ilişkin çarpıcı piyasa tahminlerini açıkladı.

Ekonomist İslam Memiş, düşüş trendine giren altın fiyatlarına ilişkin flaş tahmin ve değerlendirmelerde bulundu. Gram altının 2 bin 700 TL seviyelerini aştığını hatırlatan Memiş, gümüş ve altın fiyatlarına ilişkin mayıs ayı tahminini paylaştı.

5464.jpg

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün vatandaşları endişelendirmesine rağmen gram altının 2 bin 450 lira seviyelerinde olduğuna vurgu yapan İslam Memiş, altın ve gümüşten fiyattan çok miktara odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak "Çünkü küresel ekonomiler iyi gitmiyor" dedi.

MAYIS AYI TAHMİNİ AÇIKLADI

Ekonomist İslam Memiş, piyasalarda yaşanan gelişmelerini değerlendirerek altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin mayıs ayı tahminini paylaştı.

Memiş altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin "Tek şart Ortadoğu’da gerilimin artmaması. Manipülasyon piyasası için orayı hep canlı tutacaklar. Kısa vadede geniş bant aralığında dalganan, orta ve uzun vadede yükselişini sürdürmesi kaçınılmazdır. Enflasyon, heopolitik gerilimler ve küresel ekonomiye dair belirsizlik başlıca sebepler." dedi.

Altın ve gümüşte fiyata değil miktara bakılması gerektiğine vurgu yapan Memiş "Çünkü küresel ekonomiler iyi bir yere gitmiyor. 2024’e 2.050 liradan başlayan gram altın 2.731 liraya kadar yükseldi. Gerilemesine rağmen 2.455 lira. Ons 2 bin dolara yerleşti. Hedef önce 2.600 devamında 3.000 dolar." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.