Hatice Kolçak: Vergiden muaf olacak

Hatice Kolçak: Vergiden muaf olacak
Hatice Kolçak fon yatırımcılarına kritik uyarıda bulundu.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, fon yatırımcılarına kritik uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise yatırım fonları oldu. Ancak yatırım fonlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de vergi muafiyeti ile ilgili kararı açıkladı.

YÜZDE 7,5 ORANINA GETİRİLDİ

Yüzde 0 olan stopaj oranı 31 Temmuz’a kadar yüzde 7,5'a çıkarıldığı açıklandı. Muafiyet öncesi oran yüzde 10 iken yüzde 7,5'e çekildi. Para piyasası Borçlanma araçları (TL), Kıymetli maden Fon sepeti (yabancı hariç), ve Katılım (döviz hariç) fon hesaplarını etkiledi.

dolar-tl-001.webp

KOLÇAK: VERGİDEN MUAF OLACAK

Fonlarda vergi muafiyeti ile ilgili karar sonrasında Ünlü ekonomist Hatice Kolçak kritik ayrıntıya ayak bastı. Kolçak, o yatırım fonlarında vergi muafiyeti olduğunu belirterek onları etkilemediğini açıkladı. Kolçak, “Borsa İstanbul'dan hisse senedi taşıyan yatırım fonları vergiden muaf olacak” dedi.

emekli-2.jpg

FON NEDİR?

Fon, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yetkilendirilmiş kurumların yatırımcılardan topladığı birikimlerle riski dağıtmak hedefiyle içerisinde birden çok hisse senedi, devlet tahvili, döviz, değerli maden ya da faiz getirili değerli kâğıt olacak şekilde çeşitlendirerek oluşturduğu yatırım portföyü olarak adlandırılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.