Akaryakıta dev zam geliyor ‘Araçlar otoparktan çıkamayacak’

Akaryakıta dev zam geliyor ‘Araçlar otoparktan çıkamayacak’
Benzine zam yolu gözüktü. Kızıldeniz’deki gerginlik küresel boyuta ulaşabilir.

Yemen’de Husiler Gazze’de katliam yapan İsrail bağlantılı ticaret gemilerine Kızıldeniz’de saldırmaya başlaması üzerine deniz hattı üzerinde gerilim had safhaya ulaştı.

Yemen’deki Husiler’in bu adımı sonrasında ABD ve İngiltere, Kızıldeniz üzerinden Husiler'e karşılık vermeye başladı. ABD hafta sonu 3 husi botunu batırırken İran’da karşılık olarak Kızıldeniz’e bir savaş gemisi gönderdi.

sok-goruntuler-husiler-ki-516-2-41.webp

Bu gerilimlerin ardından Brent ham petrolü önceki günlerde yüzde 5 düştükten sonra yaşananların akabinde varil başına petrol fiyatı 78 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolü ise 73 dolara merdiven dayadı.

BAHAR AYLARINDA AKARYAKIT FİYATLARI UÇUŞA GEÇEBİLİR

Kızıldeniz’deki gerilimin ardından küresel petrol piyasası araştıran Oilprice.com da haftasonu bir makale yayımlandı. Makalede Kızıldeniz’e atıfta bulunularak Ortadoğu’da gerginliğin arttığı dönemi işaret ederek, yatırımcıların 110 dolarlık petrol üzerine spekülasyon yaptıkları ifade edildi.

Petrol fiyatlarının haftalardır varil başına 80 doların üzerine çıkmakta zorladığı belirtilen makalede, bazı petrol tüccarlarının bahar başında petrol varil fiyatının 110 doların üzerine çıkabileceğine dair iddialar olduğunu işaret etti.

429015.jpg

DEV ZAMLARA NEDEN OLACAK

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Kızıldeniz’deki gerilim, İran ve ABD arasındaki gerilim petrol fiyatlarında bir krize neden olabilir. Petrol fiyatlarının bu şekilde artması başta Türkiye olmak üzere küresel boyutta akaryakıtın zamlanmasına neden olacak.

Küresel petrol piyasasının nabzını tutan Oilprice.com makalesindeki yazıda petrol fiyatlarının bahar ayında 110 doları bulması akaryakıt fiyatlarına uçuşa geçirebilir

Hafta sonu Kızıldeniz’deki gerilimin artması hemen akaryakıt fiyatlarına yansıdı ve motorine 5 kuruş zam gelmişti.

akaryakit-t5la-cover.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.