Dünyaca ünlü ayakkabı şirketi iflasın eşiğinde '35’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyordu'

Dünyaca ünlü ayakkabı şirketi iflasın eşiğinde '35’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyordu'
Küresel ekonomik sarsıntılar, birçok ülkeyi etkisi altına alırken dev bir ayakkabı firmasını iflasın eşiğine getirdi.

Dünya ayakkabı sektöründeki en büyük oyunculardan birisi olan ünlü İngiliz ayakkabı markası Clarks, Hollanda'daki mağazaları krizle sarsıldı.

Amsterdam dahil birçok şehirdeki şubelerini kapatmaya başladı.

Ayakkabı 'açık'ta kaldı - Ekonomim

Fashionunited.com'da paylaşılan habere göre, Clarks'ın Amsterdam (iki şube), Breda, Lahey, Eindhoven, Haarlem, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam ve Utrecht'teki mağazaları 9 Ocak'ta iflas ilan etti.

Clarks Amsterdam BV, Clarks Breda BV, Clarks Den Haag BV, Clarks Eindhoven BV, Clarks Haarlem BV, Clarks Kalverstraat BV, Clarks Leidschenhage BV, Clarks Maastricht BV, Clarks Rotterdam BV ve Clarks Utrecht BV'nin iflas etmesi, şirketin zor bir dönemden geçtiğini gösteriyor.

Ayakkabı ihracatı 10 ayda 850 milyon doları aştı

Resmi internet sitesine göre, Dutch Clarks mağazaları Mulder ayakkabı ailesi tarafından işletiliyordu. Ancak, bu iş ortaklığı sona erdikten sonra iflaslar yaşandı.

İngiliz ayakkabı markası Clarks, uzun bir geçmişe sahip olmasına rağmen, son zamanlarda zorlu ekonomik koşullarla karşı karşıya kaldı.

Kasım 2023'te, şirket dünya çapında 103 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Şirketin sözcüsü, salgın sonrası toparlanmayı sürdürebilmek için işletme maliyetlerinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti.

İşten çıkarma dalgası, zorlu ekonomik dalgalanmalar ve yükselen yaşam maliyeti krizi tarafından tetiklendi; bu faktörler, Clarks'ın faaliyet sonuçlarını olumsuz etkiledi.

Why A Clarks Boot Will Always Take You Where You're Going | GQ

35'TEN FAZLA ÜLKEDE AYAKKABI SATIYOR

İngiliz ayakkabı markası Clarks, 1825 yılında Cyrus ve James kardeşler tarafından kuruldu. Şirket hâlâ bir aile şirketidir ve merkezi, bir zamanlar başladığı yer olan Street, Somerset, İngiltere'de bulunmaktadır. Clarks, 35'ten fazla ülkede ayakkabı satan küresel bir şirkete dönüştü.

Clarks - Queensgate Shopping Centre

2022 yılında 502,8 milyon liralık satış elde eden şirket, Eylül 2023'te yayımlanan yıllık rapora göre satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 2'lik bir düşüş yaşadı.

Ancak, küresel ekonomik belirsizliklerle mücadele etmek zorunda kalıyor ve bu da bazı pazarlardaki mağaza kapanışlarına neden oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.