Otobüs biletine dev zam 'Uzun yol ücretleri cep yakacak'

Otobüs biletine dev zam 'Uzun yol ücretleri cep yakacak'
Yetkili kişiden ilk açıklama geldi. Otobüs fiyatlarına dev zam geliyor.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, Kamu Son Haber’de muhabir Süleyman Çay'a 2024 yılında bilet fiyatlarına gelecek olan zam oranını açıkladı. Yıldırım, bu ay içerisinde zamlı tarifenin yansıtılacağını belirtti.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından zamlar da gelmeye başladı. Gıda ürünlerine, vergilere ve son olarak ulaşım alanında taksi İETT’ye zamlar yapılmıştı. Ulaşım zammında merak edilen bir konu ise uzun yol taşımacılığı yapan otobüslere zam gelecek mi? sorusu araştırılıyor.

İstanbul'da taksi ve servis ücretlerine yüzde 28,09 İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına ise yüzde 18 zam gerçekleşmişti.

otobus.jpg

OTOBÜS BİLET FİYATLARINA DA ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca vatandaş, otobüs bilet fiyatlarına da zam gelecek mi? sorusunu araştırmaya başladı. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında otobüs fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılmıştı. 2024 yılında akaryakıt fiyatlarına zammın gelmesi ve şoför maliyetlerinin artması sonucunda otobüs biletlerine de zam yapılması bekleniyor.

otobus-2.jpg

YILDIRIM: YÜZDE 25 VEYA 30 ZAM OLUR

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Kamu Son Haber’e bilet fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Şimdi her şeye zam geldi. Kiralara, vergilere zam geldi. İlla ki otobüs biletlerine de zam yapılacak. Dalgalı bir şekilde zam olur. Biz 4 ayda bir fiyat artırma hakkına sahibiz. Bu aydan itibaren zamlı tarifeyi koyarlar. Zam oranı da yüzde 25 veya 30 seviyesinde olur.” dedi.

“DİBİ VURMUŞ DURUMDAYIZ”

Yıldırım, otobüs fiyatlarının uçak biletleri ile denk gitmesinden dolayı çok ciddi bir yolcu kayıplarının olduğunu söyledi. Yıldırım, otobüs sektöründe firmaların ciddi bir rekabet halinde olduğunu altını çizerken, “Fakat bu zammı uygulayan sayısı az. Çünkü dibi vurmuş durumdayız. Zam gelse de Ramazan Bayramı’nda tarife uygulamaya geçer” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.