Fatih Altaylı 'Emekli zammında fatura Mehmet Şimşek'e çıkarılıyor'

Fatih Altaylı 'Emekli zammında fatura Mehmet Şimşek'e çıkarılıyor'
Gazeteci Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak Mehmet Şimşek çıkışı geldi. Emekli zammındaki tüm faturanın Mehmet Şimşek'e çıkarılacağını söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'emekli maaşlarına seyyanen zam ve kök maaş' talebine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sıcak bakmadığı gündeme bomba gibi düşmüştü. İddialar üzerine gazeteci Fatih Altaylı, Şimşek'in bu talebe neden karşı çıktığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"AH ŞU MEHMET ŞİMŞEK OLMASA!"

Gazeteci Fatih Altaylı’dan çok konuşulacak Mehmet Şimşek çıkışı geldi. YouTube hesabı üzerinden paylaştığı videoda çarpıcı açıklamalarda bulunan Altaylı, “Sanki Mehmet Şimşek oraya uzaydan geldi, CHP'nin bakanı. AK Parti çok iyi MHP çok iyi ah şu Mehmet Şimşek olmasa. Orada Şimşek'in bu nedenle kullanılacağını da başından bu yana söylüyoruz. İyiyse Erdoğan ve Bahçeli'yi kötüyse Şimşek'e. Mehmet Şimşek'in vazifesi bu” açıklamasında bulundu.

ŞİMŞEK NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?

ekran-goruntusu-2024-01-15-121420.png

Altaylı'nın değerlendirmesine göre, Şimşek'in emekli maaşlarına karşı çıkmasının nedeni, ekonomik bir bakış açısına sahip olması. Altaylı, Şimşek'in EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki tutumunu da hatırlatarak, Şimşek'in meseleye insani boyutta değil, hesabi bir şekilde yaklaştığını belirtiyor. Şimşek'in düşüncesine göre, enflasyon üzerindeki zamların devam etmesi, enflasyonla mücadelede başarısızlığa yol açacak. Bu durumda enflasyonun faturasının bir şekilde ödenmesi gerekecek ve genellikle ücretli kesimin bu yükü taşıması kaçınılmaz olacak.

Altaylı, bu durumun siyasi bir bedeli olduğunu ve ne AK Parti ne de MHP'nin bu bedeli ödemek istemediğini söylüyor. Şimşek'in siyasi manevra alanını sınırlamak adına, sanki "Mehmet Şimşek uzaydan gelmiş gibi" gösterildiğini ifade ediyor. Altaylı'ya göre, bütün eleştiriler Mehmet Şimşek'e yönlendirilerek, zam yapmak istedikleri ancak Şimşek'in buna engel olduğu bir izlenim yaratılıyor.

“GEREKİRSE ONU BİLE HARCARLAR”

ekran-goruntusu-2024-01-15-121459.png

Bunu eğer seçim öncesinde anketlere çok olumsuz yansıdığını hissederlerse Şimşek'in bile kellesini bile almaktan çekinmeyeceklerini düşünüyorum diyen Altaylı, “Ama bunu yapmayı pek istemeyebilirler. Çünkü sonrasında hiçbir şansları kalmaz. Ancak bunu da pek umursayacaklarını düşünmüyorum. Tek amaçları seçimi kazanmak çünkü. Onun için gerekirse onu da harcayabilirler ama bugün için Şimşek'in geleceğinde böyle bir tehlike görmüyorum açıkçası” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.