AK Partili belediyeden yardım skandalı Ramazan kolisi bayat çıktı

AK Partili belediyeden yardım skandalı Ramazan kolisi bayat çıktı
Ordu’da AK Partili’li Kabadüz Belediyesi’nin vatandaşlara Ramazan ayı için dağıttığı yardım kolilerinin içerisindeki ürünlerin, son kullanma tarihlerinin geçtiği ve bayat olduğu belirlendi.

Ordu’nun AK Partili’li Kabadüz Belediyesi Başkanı Yener Kaya adına Ramazan için evlere yardım kolileri dağıtıldı. Vatandaşlar, gelen yardım kolilerini açtıklarında ise içerisindeki ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçtiğini gördü.

Vatandaşların verdiği görüntülere göre kolilerin içerisinden çıkan kahvelerin son tüketim tarihlerinin 5 Ocak 2024’te bittiği görülüyor. Kolilerde bulunan diğer ürünler arasındaki irmiklerin tüketim tarihinin 20 Aralık 2023’te bittiğini, unların son kullanma tarihinin ise 8 Ocak 2024 olduğu yazıyor.

bayat1.webp

BELEDİYE BAŞKANI İDDİALARI KABUL ETMEDİ

AK Partili Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, yaptığı açıklamada yardım kolilerini kendilerinin dağıtmadığını söyleyerek bayatlamış yardım skandalını reddetti. Yener Kaya, “Biz bu kolileri dağıtmadık. Birileri bizi yıpratmaya çalışıyor” diyerek açıklama yaptı.

bayatt.webp

Yener Kaya, kendisine ‘Yardım kolilerini Kabadüz AK Parti teşkilatı mı dağıttı?’ diye sorulması üzerine, “Ben partinin dağıtıp dağıtmadığını bilemem” yanıtı verdi.

Yener Kaya ayrıca, skandalın ortaya çıkmasından sonra, sosyal medya hesaplarından daha önce yardım kolilerini halka dağıttıklarını gösteren gönderileri de sildi.

BELEDİYE PERSONELİ DAĞITMIŞ

Yardım kolilerinin ulaştığı 2 aile ise ürünlerin belediye personelleri tarafından kendilerine verildiğini söyledi.

DEPODA KÜFLENMİŞ ÜRÜNLER BULUNMUŞTU

Daha önce de Kabadüz Belediyesi’nin bodrum katında tutulan ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtılacak un ve bakliyatların küflenmiş olduğu belirlenmişti. Sağlıksız bir depoda bekletilerek bayatlayan ve küflenen bu ürünler, belediyenin araçlarına yüklenerek halka dağıtılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.