Ahmet Ercan 'yıkıcı deprem' olacak dedi İki ili işaret etti

Ahmet Ercan 'yıkıcı deprem' olacak dedi İki ili işaret etti
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan bir deprem uyarısı geldi. Ercan Van ve Hakkari 'yi işaret ederek yıkıcı bir deprem beklediğini söyledi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Van ve Hakkari'de deprem olacağını ve bu depremin yıkıcı etkileri olacağını söyledi.

Prof. Ahmet Ercan, Van'ın güneyden ve doğudan gelen güçlerin bileşke noktası olduğunu belirterek 7.3 büyüklüğüne kadar depremin olabileceğini söyledi. Hakkari için de uyarılarını tekrarlayan Ahmet Ercan, bu depremin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş depremlerinden ardından bölgedeki fay hareketliliği sürerken deprem uzmanları özellikle Tunceli, Bingöl, Hakkari ve Van illerine için ardı ardına uyarı yapıyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Bölgesindeki deprem riskini değerlendirirken özellikle Van ve Hakkari üzerinde durdu. Van Gölü çevresinde birbirine çok yakın 3 tane yanardağ olduğuna vurgu yapan Ahmet Ercan; Büyük Ağrı, Küçük Ağrı ve Tendürek dağlarının diri yanardağlar olduğunu hatırlattı.

YENİ BİR DEPREM YENİ BİR PATLAMA GETİRİR

Ahmet Ercan Tendürek’in altında bir kırık bulunduğunu ve bu kırığın 7.4 büyüklüğündeki bir depremi yaratabilecek güçte olduğunu vurguladı. Ercan, aynı şeyleri Süphan ve Nemrut Dağı için de söyleyebileceğini sözlerine ekledi. İçlerinde nispeten durgun olanın Süphan Dağı olduğunu belirten Ercan en tehlikeli görünenin ise Tendürek olduğunu belirtti. Ağrı Dağı'nın altından gümbürtü seslerinin geldiğini söyleyen Ahmet Ercan bunun magma odasının aşağıdan gelen lavlarla beslendiğini gösterdiğinin işareti olduğunu ifade etti.

Van'ın en son 2011 yılında büyük bir deprem gördüğünü hatırlatan Ercan 2040 ve 2055 yıllarında bölgenin yıkıcı bir deprem göreceğini bunun yanardağları etkinleştirebileceğine vurgu yaptı.

HAKKARİ İÇİN 7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLACAK DEDİ

Açıklamasında Hakkari Yüksekova depremlerine de değinen Prof. Ahmet Ercan, Irak’tan gelen baskı nedeni ile Arap Kalkanı'nın dozer vurmuş gibi Anadolu kıtasını sıkıştırdığını ve gerdiğini söyledi.

Bu nedenle Zagros kırığının devamı olan Yüksekova kırığı oluştuğunu söyleyen Ercan bu kırığın 7 civarında bir deprem üretebileceğini ve bunun işaretini ise geçen hafta meydana gelen depremle aldıklarını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.