Van saldırı ve Edremit saldırısı paylaşımına yalanlama

Van saldırı ve Edremit saldırısı paylaşımına yalanlama
Van'da 'X' sosyal medya platformunda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından "Van saldırı" ve "Edremit saldırısı" paylaşımı yapanlar için yetkililer harekete geçti.

X platformunda "Van saldırı" ve "Edremit saldırısı" etiketleriyle yapılan paylaşımı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı. Söz konusu paylaşımda, bu illerde terör örgütü tarafından saldırı düzenlendiği iddia edilmişti. Ancak merkez, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve asılsız olduğunu duyurdu.

"X platformunda bot hesaplar kullanılarak halkı korkutmak ve yanıltmak isteyenler, "Van saldırı" ve "Edremit saldırısı" etiketleriyle yalan haber yaymaktadır. Bu etiketlere tıklamayınız veya paylaşmayınız. Bu etiketlerle ilgili gerçek bir olay veya gelişme olmadığını belirtmek istenildiği şeklinde belirtildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren birim, son zamanlarda, sosyal medyada bazı asılsız iddialar ortaya atıldığını ve gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.