İşte yeni tutarlar Doğal gaz destek ödenekleri yükseldi

İşte yeni tutarlar Doğal gaz destek ödenekleri yükseldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi hanelerin doğal gaz faturalarına yapılan desteklerin artırılacağını duyurdu.

Kışın soğuk günleri yaklaşırken, doğal gaz kullanımı da arttı. Bu da faturaların yüksek gelmesine neden oldu. Birçok aile bütçesini zorlayan doğal gaz faturalarını ödemekte güçlük çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla doğal gaz yardımı alan vatandaşlara haberi duyurdu. Buna göre, yeni dönemde doğal gaz yardımı miktarları da artırıldı.

YENİ DOĞAL GAZ YARDIM ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, doğalgaz desteği almak isteyen vatandaşlar, bu konuda yapılan yeni düzenlemeleri merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, doğal gaz tüketim desteği miktarı ve süresi artırıldı.

6546558.jpg

Buna göre, daha önce yıllık 900 ila 2.500 lira arasında değişen doğal gaz desteği, yeni düzenlemeyle birlikte yıllık 1.500 ila 3.500 lira arasına yükseltildi.

Ayrıca, doğal gaz desteği ödemesi kış aylarında yapılmaya devam edecek ve 8 ay sürecek. Bu da, aylık olarak hesaplandığında, doğalgaz desteği alan ailelerin 112 ila 312 lira arasındaki desteğin 188 ila 438 lira arasına çıktığı anlamına geliyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Doğalgaz desteği almak isteyen vatandaşlar, aşağıdaki koşulları sağlamalıdır;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Doğalgaz arzının olduğu bir il, ilçe veya belde de oturmak
  • Oturduğu yerde ön ödemeli ya da faturalı doğal gaz abonesi olmak
  • Ödediği faturanın resmi ikamet adresine ve mesken abone grubuna kayıtlı olmak

Bu koşulları yerine getiren aileler, e-Devlet üzerinden Doğal gaz Tüketim Desteği başvurusu yapabilirler. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma Derneği (SYD) Vakfı tarafından değerlendirilecek ve hak sahipliği belirlenecektir. Hak sahipleri, destek ödemelerini PTT aracılığıyla alacaklardır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.