Abdulkadir Selvi canlı yayında bombayı patlattı 'Asgari ücret zammını açıkladı'

Abdulkadir Selvi canlı yayında bombayı patlattı 'Asgari ücret zammını açıkladı'
Gazeteci Abdulkadir Selvi, asgari ücrete ilişkin iktidarın sıcak baktığı rakamı açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirilmişti. Toplantının ardında açıklama yapan işçi kesimi görüşmede herhangi bir rakam konuşulmadığını açıkladı.

Milyonlarca işçinin heyecanlı bekleyişi sürerken iktidara yakınlığı ile bilinen Gazeteci Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında asgari ücrete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ak-partiye-yakin-isimden-olay-asgari-ucret-cikisi-bu-rakam-masaya-gelirse-hukumet-kabul-etmez-ba87ae.jpg

Selvi, ikinci toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından işveren ve işçi temsilcilerine bir sunum yapıldığını belirtirken “Eğer işveren yüzde 40 ile gelir o konuda bir ilerleme sağlanamazsa uzlaşmaya varılmadan çıkabilir. Yüzde 40 kabul edilebilecek bir rakam değil. İşçi kesimi kabul etmez, Hükümet kesimin de sıcak bakacağını düşünmüyorum. İşveren yüzde 40 ile gelirse oradan uzlaşma çıkmaz, işçi kesimi masadan kalkar. Üçüncü toplantıda rakamlar çıkar. Asgari ücretle geçinen 4 işçi nasıl gıda aldıklarını, nasıl temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatıyorlar. Bunlar 2024 yılı ocak ayında bu parayı alacak değiller. İşçi bunu şubat ayında alacak." İfadelerini kullandı.

Selvi asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılacağını beklediğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.