468 yıllık bira fabrikası iflasın eşiğinde 'Ekonomik kriz dev şirketi vurdu'

468 yıllık bira fabrikası iflasın eşiğinde 'Ekonomik kriz dev şirketi vurdu'
Almanya'nın en eski ve köklü bira üretim tesislerinden biri olan Maisach, mali sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı olan ve tarihi 1556 yılına dayanan Maisach, Fürstenfeldbruck bölgesinde yer alan geleneksel bir bira fabrikasıdır. Ancak, 460 yıldan fazla bir geçmişe sahip olmasına rağmen, şirket maalesef iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Tarihi ülkeden de eski: Alman bira fabrikası 468 yıl sonra iflas etti

Fabrika sahibi Michael Schweinberger, bugün düzenlenen basın toplantısında konu hakkında detaylı bilgileri paylaştı.

Schweinberger, "Alacaklıların sayısı oldukça fazla, ancak varlıkların listesi maalesef kısa" şeklinde ifade etti ve şirketin ciddi mali sıkıntılarla karşılaştığını belirtti.

Bu açıklama, şirketin finansal durumuyla ilgili net bir tablo çizdi.

ekran-alintisi.jpg

2019'da elde ettiği yaklaşık 2 milyon Euro'luk ciro ile dikkat çeken bir fabrika, salgın döneminde yaşanan kısıtlamalar, artan enerji maliyetleri ve yükselen enflasyonun etkisiyle kar zarar dengesinde negatif bir seyir izlemeye başladı.

Bira fabrikası 468 yıl sonra iflas etti. Tarihi ülkeden de eski

SİPARİŞLER İPTAL EDİLDİ

Şirket, yaz sonunda edinilen büyük bir bira partisinin, içinde laktik asit bakterileri bulunan bir partiden dolayı raflardan geri çekilmesi sonucu 50 bin Euro'luk bir maliyetle karşılaştı.

Bu geri çekme nedeniyle bölgedeki üç büyük müşteri siparişlerini iptal ederek, şirketin ekonomisine ciddi bir darbe vurdu.

İflas başvurusuna yönelik resmi sürecin beklenmekte olduğu belirtilen şirket, önemli bir açıklama yaparak, açık, koyu ve Kellerbier gibi bazı bira çeşitlerinin üretimine bir süre daha devam edileceğini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.