Ünlü otomotiv devi kapanıyor 'O model artık üretilmeyecek'

Ünlü otomotiv devi kapanıyor 'O model artık üretilmeyecek'
Dünyaya adıyla nam salmış ünlü otomotiv devinin kapatılacağı markanın CEO'su tarafından onaylandı.

Volkswagen Group CEO’su Thomas Schaför, Seat model otomobil için yeni bir rol bulacaklarını ve Cupra’ya yönlendirileceğini doğruladı.

Mayıs ayı itibariyle tamamen otomobil üretmeyi bırakacağını açıklayan Seat için nasıl bir yol izleneceği belli oldu. Münih Otomobil Fuarı’nda konuya dair konuşma yapan Volkswagen Group CEO’su Thomas Schafer, markalarına ‘yeni bir rol’ bulacaklarını ve Cupra’ya yöneleceklerini onayladı.

volkswagen-875446591.jpg

Seat’in üst şirketi Volkswagen Grup’tan gelen açıklamayla birlikte markanın önümüzdeki yıllarda tamamen ortadan kaldıracağı ifade edildi. Halihazırdaki üretimleri ve operasyonları Cupra’ya yöneltecek şirket, Ibiza gibi alt markaları da sonlandıracak.

Paylaşılan bilgilere göre, Seat'ın popüler modelleri arasında yer alan Leon hatchback gibi araçlar, önümüzdeki yıllarda Cupra markası altında satışa sunulacak. Diğer alt modeller, örneğin Ibiza, üretim süreçlerinin tamamlanmasının ardından sona erecek. Bu adım, markanın mirasının Cupra ile devam edeceği yeni bir döneme geçişin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

1450c915e23df995636b14a9fdcae71a.jpg

Otomobil dünyası için emekliye ayrıldığı doğrulanırken, Seat logosunun e-scooter gibi mobilite çözümler için kullanılabileceği belirtildi. VW’nin bu geçişle birlikte kaynaklarını Cupra bölümüne aktarması hedefleniyor.

17839499.jpg

VW'nin bu stratejisi, 1950 yılında kurulan Seat markasında yeni bir evreye geçişin habercisi olarak öne çıkıyor. Şirket, 70 yılı aşkın bir geçmişin ardından, yüksek performanslı Cupra ile markasının geleceğini şekillendirmeye kararlı bir şekilde devam edecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.