Dev doğal gaz şirketi satılıyor 'İhale tarihi belli oldu'

Dev doğal gaz şirketi satılıyor 'İhale tarihi belli oldu'
Tüketici hizmetlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) borçlarını ödeyemediği için kayyım atanan dev doğal gaz şirketi satışa çıkartıldı.

EPDK, Çordaş Çorlu Doğal Gaz Dağıtım AŞ’nin Doğal Gaz dağıtım şebekesi şartlı bir şekilde satışa çıkartıldı.

SATIŞ ŞARTLARI

Satışa çıkartılan Çorlu Doğal Gaz dağıtım şebekesi iyileştirme, bakım, işletme, dağıtım ve onarım yapma koşuluyla satışa çıkartıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Çordaş Çorlu Doğal Gaz için kapalı teklif, açık arttırma ile satışa çıkartılacak.

epdk-12ks-cover.jpg

İHALEYİ KAZANAN ŞİRKETE LİSANS VERİLECEK

İhaleden kazanan şirkete 30 yıl süreli lisans verilecek. Şirket Çorlu, Marmaracık, Sultanköy, Yeniçiftlik, Marmaraereğlisi ve Yenice’de kurulu bulunan dağıtım şebekesinin mülkiyetini devralacak. Şirket bu doğrultuda bölgede dağıtım faaliyetini yürütecek, dağıtım şebekesini işletecek, şebekenin iyileştirilmesi; bakım ve onarımı ile genişletilmesinden de sorumlu olacak.

Satışa çıkartılan Doğal Gaz dağıtım şirketi kapalı zarf ile başlangıç olarak 749.629.087 liradan ihaleye çıkartılacak. Ayrıca şirketi almak isteyenler 50.000.000 lira değerinde geçici teminat verecek.

Açık arttırma sürecindeki teklifler ise Türk Lirası cinsinden ve Katma Değer Vergisi (KDV) hariç olarak verilecek.

43496.jpg

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Şirket, 5 Şubat 2024 tarihinde mesai sonuna kadar EPDK’nın Mustafa Kemal Mahallesi, 2078 Sokak, No: 4, Çankaya, Ankara adresinden, bankaya yatırılması gereken 500.000 lira bedel karşılığında satın alınabilecek.

dogal-gaz.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.