150 yıllık moda şirketi iflasın eşiğinde 'Ekonomik krizle baş edemedi'

150 yıllık moda şirketi iflasın eşiğinde 'Ekonomik krizle baş edemedi'
Alman moda sektöründe kriz devam ediyor. Hamburg merkezli moda perakendeciliği sektöründe 150 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Gosche, iflas başvurusunda bulundu.

Almanya'da her güne, yeni bir iflas haberiyle başlanması ekonomik krizin giderek artan bir endişe kaynağı haline gelmesine neden oluyor.

Ekonomik zorlukların boyutları her geçen gün daha da derinleşiyor ve ciddiyetini arttırıyor.

150 YILI AŞKIN SÜREDİR FAALİYET GÖSTERİYORDU

Hamburg merkezli moda perakendecisi Gosche, 150 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren köklü bir marka olarak iflas başvurusunda bulundu.

Blankenese, Groß Flottbek ve Eppendorf gibi şehrin farklı semtlerinde bulunan mağazalarıyla tanınan şirket, 1867 yılında Hansa kentinde kurulmuştu.

Hamburger Traditionsmodehaus Gosche meldet Insolvenz an

Şirketin mali zorluklarının, online ticaretteki rekabetin yanı sıra "tüketicilerin genel harcama isteksizliği" ile ilişkilendirildiği ifade ediliyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un beğendiği markalardan biri olduğu söylenen Gosche'ye, başvuru sonucunda geçici iflas yöneticisi atandı.

Şirketin devri sürecinde, şu anda birkaç potansiyel alıcı ile görüşmelerin devam ettiği ifade edilmekte olup, devir işlemleri tamamlandığında marka, mevcut ismi ve şubeleriyle faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.