119 ürüne zam geldi 'O ürünün fiyatı yüzde 93 arttı'

119 ürüne zam geldi 'O ürünün fiyatı yüzde 93 arttı'
İstanbul Ticaret Odası'nın İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 119’unun perakende fiyatı arttı.

İstanbul'da Aralık ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 93,82 oranında kabak oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Aralık ayına ait piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 119’unun perakende fiyatı artış gösterdi. 14 ürünün fiyatı düştü, 109 ürünün fiyatı ise değişmedi.

KABAK FİYATI YÜZDE 93,82 ARTTI

Gıda harcamaları grubunda yer alan Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda olan kabak yüzde 93,82 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Daha Ekonomik Market Alışverişi Nasıl Yapılır?

Fiyatında artış yaşanan ürünlerin bazıları şu şekilde; Gıda harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubundan yüzde 67,32 ile salatalık, yüzde 37,58 ile taze fasulye, yüzde 36,04 ile yaş üzüm ve yüzde 34,85 ile sivri biber olurken Sağlık harcamaları grubundan yüzde 27,09 ile ilaçlar oldu.

NakitBasit | Hesaplı Market Alışverişinin Püf Noktaları!

PORTAKALIN FİYATI YÜZDE 12,59 UCUZLADI

Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda yer alan portakal fiyatı yüzde 12,59 gerileme gösterdi. Bu sebeple fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler ise sırasıyla şu şekilde; Ev Eşyası harcamaları grubundan yüzde 7,14 ile porselen mutfak eşyası, Gıda harcamalarından yüzde 6,46 ile balık, yüzde 5,22 ile muz ve konut harcamaları grubundan yüzde 1,89 ile gazyağı oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.