Yüzünüze ne kullandığınızı tahmin bile edemeyecekler 'Sadece 5 TL’ye cildi bebek gibi yapıyor'

Yüzünüze ne kullandığınızı tahmin bile edemeyecekler  'Sadece 5 TL’ye cildi bebek gibi yapıyor'
Yumuşacık ve pürüzsüz bir cilt için tek bir malzeme yetiyor. Kuru mayayla yapılan maske cildinizde bebeksi etkiler elde etmenize yarıyor. Peki, bu maske nasıl yapılır? İşte detaylar…

Cilt problemi yaşayanların teninde bebek pürüzsüzlüğü elde edilmesini sağlayan kuru maya maskesi, her marketten temin edilebiliyor. O kadar pratik ki, tüm kimyasal maskelerinizi çöpe attıracak cinsten. Cildi güzelce temizleyip ölü derilerden arındıracak bu formülü pek çok kişi severek kullanıyor. Üstelik cildinize adeta B vitamini depoluyor.

Maya maskesi ne işe yarar diye merak ediyorsanız, bu maskeyle ilgili tüm detayları aktaralım. Öncelikle şunu da belirtelim; marketten alacağınız bir küçük paket maya, cildinizi besleyecek. Yapımı da bir hayli kolay.

CİLDİ YENİLİYOR VE 10 YAŞ GENÇLEŞME SAĞLIYOR

Cildin elastik yapısını koruyan, lekeleri ve pürüzleri onaran harika bir malzeme olan kuru maya, dokuları onarmada etkili. Bebek gibi pürüzsüz ve dolgun bir cilt yapısına sahip olmanızı kolaylaştırıyor.

cilt2.jpg

İçeriğinde B vitamini, protein, demir, krom, magnezyum, fosfor, çinko bulunması sebebiyle muhteşem bir maske özelliği taşır. Üstelik tamamen doğal ve zahmetsiz şekilde uygulanabilir. Böylece gençlik etkilerini yüzünüzde hissetmeye başlarsınız.

Maya maskesi ne işe yarar diye soranların en çok yaşlanma etkilerini yok etmesi cezbediyor. Cildin sarkmasını ve elastik yapısının bozulmasını önleyen maya maskesi haftada 2 defa kullanılabiliyor.

TAM BİR ARINDIRICI

Cildin dokularını onarmasının yanı sır ölü hücreleri de derinlemesine temizliyor. İçeriğindeki proteinin ve B vitamininin, besleyici ve toksinlerden arındırıcı özellikleri bulunuyor.

Cilt döküntülerini, kızarıklıkları, akne oluşumlarını engelleyen maya maskesi aynı zamanda düzenli bir şekilde kullanılırsa cilt tonu eşitsizliklerini de gideriyor.

maske1.jpg

MAYA MASKESİ NASIL YAPILIR?

Maya maskesi ne işe yarar sorusunu soranlar maskenin tarifini de öğrenmek istiyor. O kadar kolay bir maske ki, evde şipşak uygulanabiliyor.

Maskeyi yapmak için öncelikle cam bir kaba ihtiyacınız var. Bu kabın içerisinde bir paket kuru mayayı koyup üzerine bir yemek kaşığı su ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırın ve macun kıvamına gelmesini sağlayın.

Maske ne fazla katı ne de sıvı olmalı. Buna göre suyu göz kararı ekleyebilirsiniz. Kuru ciltler için birkaç damla zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Maskeyi cildinize uygulayıp 15-20 dakika boyunca bekletmelisiniz. Ardından ılık suyla, nazik bir şekilde durulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.