Çin mutfağında yıllardır kullanılıyor 'Mandalina'nın kabuğunu atmayın'

Çin mutfağında yıllardır kullanılıyor 'Mandalina'nın kabuğunu atmayın'
Kış aylarının vitamin deposu meyvelerinden biri, lezzetli ve sağlıklı olması sebebiyle mandalina tabaklardan eksik olmuyor. Kabukları yıllardır Çin mutfağında kullanılıyor. Peki mandalina kabuğunun faydaları neler? İşte detaylar...

Çin mutfağında yıllardır kullanılıyor 'Mandalina'nın kabuğunu atmayın'

Kış aylarında severek tüketilen meyvelerden biri de mandalina, lifli yapısıyla sindirim sistemine iyi gelirken içerdiği vitaminler yönünden zengin olması sebebiyle gribal enfeksiyonlarda tüketilmesi bağışıklığı güçlendirmesi açısından önem arz ediyor.Mandalinanın kendisi kadar kabuğu da şifalı... Çin mutfağında geleneksel olarak yıllardır kullanılıyor.Faydalarını öğrenince asla kabuklarını çöpe atmayacaksınız. İşte detaylar....

whatsapp-gorsel-2023-11-26-saat-00-14-59-afb8a372.jpg

KABUĞUNU KURUTUP YEMEKLERE KATIN,ŞAŞIRACAKSINIZ!

Mandalina kabuğu, Çin mutfağında yemekleri lezzetlendirmek için kullanılıyor. Kulağa tuhaf geliyor olabilir ancak bu Çin'de yıllardır devam eden mutfak kültürünün süregelen bir parçası... Mandalinakabuğunu kurutup öğüterek tatlılarınızda ve özellikle et yemeklerinde kullanabilirsiniz.

whatsapp-gorsel-2023-11-26-saat-00-14-27-df141cb9.jpg


ÇIRA OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ
Mandalina kabuğunun ilginç bir kullanımı da oldukça yanıcı bir malzeme olmasından kaynaklanıyor. Eğer doğada kamp yapmayı sevenlerdenseniz mandalina kabuklarını çöpe değil, kamp çantanıza atın. Çünkü kabuğun içinde hapsolan konsantre yağlar odunların rahatlıkla alev almasını ve etrafa tatlı bir mandalina kokusu yayılmasını sağlar.


MANDALİNA KABUĞU NASIL KURUTULUR?

Mandalina kabuklarını meyvenin suyunu kabuklara akıtmayacak şekilde dikkatlice soyun.
Kabuğun iç kısmındaki beyaz bölgeyi tırtıklı bir bıçak yardımı ile kazıyın. Bu işlem kabuklar kuruduğunda tadının çok acı olmamasını sağlar.
Kabukları bir tepsiye dizin ve güneşte kurumaya bırakın. Kabukları beklettiğiniz yerin nemli olmamasına özen gösterin.
Beş gün boyunca ters düz ederek güneşte beklettiğiniz mandalina kabuklarını hava geçirmeyen bir saklama poşetinde nem almayacak bir alanda saklayabilirsiniz.

RAHATLATICI BİR ÇAY ALTERNATİFİ
Kuruttuğunuz mandalina kabuklarından lezzetli ve rahatlatıcı çaylar hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız çay sindirim problemlerinize de iyi gelebilir. Bu çayı tek başına mandalina kabuğunu kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi nane, papatya gibi başka bitkilerle de karıştırabilir, lezzetli bir kış çayı da hazırlayabilirsiniz. İşte evde mandalina kabuğuyla rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir detoks çayı tarifi:

Malzemeler

2 mandalinanın kabuğu
Yarım limonun suyu
1 çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 litre su
Hazırlanışı

1 litre suyu uygun bir tencerede kaynatın. Kaynamış suya mandalina kabuklarını ekleyin. Ardından diğer malzemeleri de bu karışıma ekleyerek 5 dakika kadar kaynatın. Kaynamanın ardından çayı süzün ve soğumaya bırakın. Mandalina kabuğu çayını günlük olarak tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.