Sadece 2 malzemeyle 10 dakikada parlıyor Ocak gözlerini şıp diye tertemiz yapıyor

Sadece 2 malzemeyle 10 dakikada parlıyor  Ocak gözlerini şıp diye tertemiz yapıyor
Her öğünde leş gibi yağ ve kir lekeleriyle kaplanan ocak gözlerini evdeki doğal malzemelerle zahmetsizce temizleyebilirsiniz.

Ocak gözlerini parlatmak, kirleri kısa sürede çözüp temizlemek için elinizde kimyasal temizleyicilerin olmasına hiç gerek yok. Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz kimyasallar cildinize, solunum yolarınıza zarar verir. Bu yüzden doğal malzemelere yönlenmek gerekiyor.

ocak-gozu4.jpg

Peki, evdeki hangi iki malzeme ocak gözlerinizi şıp diye temizlemenize yarıyor?

Ocak gözlerini ilk günkünden daha parlak ve tertemiz yapacak yöntemi açıklıyoruz. Sadece iki malzeme olduğu için evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Ayrıca kimyasal içermemesi de süper bir tercih olacak. Kullanmanız gereken malzemeler kabartma tozu ve beyaz sirke.

ocak-gozu3.jpg

KABARTMA TOZU VE SİRKEYLE OCAK TEMİZLİĞİ

Ocak gözlerinizi zahmetsiz bir şekilde temizleyen yöntemi kabartma tozu ve beyaz sirkeyle uygulamanız gerekiyor. Bu iki malzeme, zorlanmadan ve yorulmadan mutfağınızı tertemiz gösterecek. İşte gerekli olanlar:

  • 1 diş fırçası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı beyaz sirke
  • 1 çay bardağı sıcak su

Malzemeleriniz hazırsa nasıl uygulamanız gerektiğinin detaylarını verelim.

ocak-gozu5.jpg

OCAK GÖZLERİ NASIL TEMİZLENİR?

Küçük bir kasenin içerisine kabartma tozunu koyun ve üzerine 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyin. Bir diş fırçası edinmeniz gerekiyor. Bu fırçayı karışıma batırıp ocak gözlerinizi iyice temizletin. Tüm aralara girmesini sağlayın.

Bir çay bardağı sıcak suyu başka bir kaseye koyun, fırçayı bu suya batırıp tekrar temizleyin ve durulanmasını sağlayın. Fırçanın girmediği bölgeleri kulak çubuğu yardımıyla temizleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.