Yozgat'ta kuraklık çiftçileri endişelendiriyor

Yozgat'ta kuraklık çiftçileri endişelendiriyor
Yozgat'ta şubat ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların yetersiz olması, çiftçiler arasında endişe yaratıyor.

Kentte, ocak ve şubat aylarında beklenen yağışların gerçekleşmemesi tarımı olumsuz etkiliyor. Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, kış ve ilkbahar mevsiminde yaşanan yağış eksikliğinin çiftçileri tedirgin ettiğini belirtti. Açıkgöz, "Yağışların durumuna bağlı olarak verim kaybı yüzde 50 ila yüzde 100 arasında olabilir. Şu anda buğday ve arpada köklenmede sıkıntı yaşanmıyor, ancak kışın kar yağışının az olması tarım arazilerinde su kaybına neden oluyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışların gerçekleşmemesi halinde, çiftçilerimiz zor günlerle karşı karşıya kalabilir" dedi.

aw153048-01.jpg

Divanlı Mahallesinde çiftçilikle uğraşan Mikail Avcı da, yağışların yetersizliğinin kendilerini endişelendirdiğini ifade etti. Avcı, "Yağlık ay çekirdeği ve nohut ekimi için tarlamı hazırlıyorum. Kuraklık had safhada, endişeliyiz. Şubat ayı yağışsız geçti, normalde bu dönemde tarlaya girmek mümkün olmazdı. Nisan ve Mayıs aylarında yağış olmazsa, durumumuz çok kötü olabilir" şeklinde konuştu.

aw153048-01-001.jpg

Çiftçiler, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışların gerçekleşmesini ve kuraklık nedeniyle oluşabilecek verim kayıplarının önüne geçilmesini umut ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.