Yılların uzmanı emekli maaşına yapılacak zammı ifşa etti

Yılların uzmanı emekli maaşına yapılacak zammı ifşa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından yılların Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, emekli maaşlarına yapılacak zammı ifşa etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız” sözlerinin ardından milyonlarca emeklinin gözü Ocak 2024 zammını araştırmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ilişkin verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayında aylık bazda yüzde 3,28 arttı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, enflasyon verileri değerlendirerek 2024 yılında emekliye yapılacak zammını TELE1’de ifşa etti.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

0x0-emeklilerin-zam-hesabi-1536524922753.jpg

Yılların SGK uzmanı Ali Tezel, “Kasım yüzde 3,68 gelmişse TÜİK bu aralık ayını da yüzde 3 civarında açıklar diye tahmin ediyorum. Yani Ocak ayında SSK ve Bağkur emeklilerine yaklaşık yüzde 40 civarında bir artış olacak anlamına geliyor.

Memurlarda yine yüzde 40 civarında enflasyon farkı olacak ama yüzde 9 civarında da önümüzdeki dönem için verilecek olan bir toplu hizmet sözleşmesi farkı var. Yani SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 40 civarında, memur emeklilerine de yüzde 50 civarında bir atış olacağı öngörülüyor” dedi.

ali-tezel-kimdir-ali-tezel-kac-yasinda-nereli-14376700-8525-amp.jpg

TÜİK’in kışa doğru enflasyonu gittikçe düşürdüğünü belirten Tezel, “Şu anda yüzde 37 oluştu, Aralık’ta da yüzde 3 gelirse yüzde 40 oranında olacak emekli zamları” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.