Bakanlık bu aileleri maaşa bağladı 'Her ay hesaplara yatıyor'

Bakanlık bu aileleri maaşa bağladı 'Her ay hesaplara yatıyor'
Bakanlık o şartları sağlayanlara çocuk sayısına göre ödeme yapıyor.

Bakanlık Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımda bulunmaya devam ediyor.

Aile Bakanlığı dar gelirli ailelere ekonomik olarak destek olmak için destek programı başlatmıştı.

Bu kapsamda hane içerisindeki çocukların ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanması için belli destek ödemeleri yapıyor. Bakanlık ekonomik durumu kötü olan dar gelirli ve çocuklu ailelere istenilen şartları sağladığı takdirde bu desteği veriyor.

thumbs-b-c-ca328cdcc116fb34eb7e7ec4ceb4431b.jpgHak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirleniyor.

Gerekli başvuruları yapıp desteği almaya hak kazanan ailelerin çocuk ve gelir sayısına göre aldığı ücret değişiyor. Bakanlık çocuk sayısına göre 350 TL’de 650 TL’ye kadar ödeme yapıyor.

Kişi başına düşen aylık gelire göre de bu rakam değişiklik gösterebiliyor.

Bakanlığın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre 1-2 çocuklu hanelere 350, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550, 5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 650 TL veriliyor.

sdfgdsgdfgddfg.jpg

ÖDEMELER NE ZAMAN?

Bakanlıktan ödemelerle ilgili bu ay henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat daha önceki sosyal yardım ödemelerin ayın ortasında yapıldığı biliniyor.

BU KİŞİLER YARARLANAMAYACAK

Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.