Yıllarca her hastanenin koridorunda gelenleri karşılamıştı 'Son hali ortaya çıktı'

Yıllarca her hastanenin koridorunda gelenleri karşılamıştı   'Son hali ortaya çıktı'
Eski yılların en meşhur yüzü olan Dilek Tunca, hastane koridorlarında asılı ‘sus işareti’ yapan pozuyla biliniyordu. Son hali ortaya çıkınca gündem oldu.

Bir zamanların her hastane koridorunda, eliyle sus işareti yaparak poz vermiş bir hemşire fotoğrafı bulunuyordu. Bu pozla hafızalara kazınan simanın Dilek Tunca olduğu ortaya çıkmıştı. Tunca, son haliyle gündeme geldi.

Hastane koridorlarına yolu düşen herkes tarafından bilinen Dilek Tunca’nın yıllar içindeki değişimi konuşulmaya başlandı. 47 yıl önce verdiği pozla hafızalara kazınan Tunca, çektirdiği fotoğrafla günümüzde bile konuşulan ve merak edilen isimler arasında bulunuyor.

hemsireler-gununuz-kutlu-olsun-hepinizi-sevgiyle-kucaklarim.jpg

ÇOĞU KİŞİ SON HALİNİ MERAK EDİYORDU

Yıllar önce verdiği pozla hafızalarda yer edinen Dilek Tunca, simge haline gelen fotoğraftaki yüz olarak tanınıyor.

Giydiği hemşire kıyafetiyle sus işareti yaparken poz veren ve yıllarca hastane koridorlarında fotoğrafı asılı duran Tunca, şimdilerde bile hatırlanıyor. Son hali ise görenleri şaşırtıyor.

sus-pozu.jpg

DENEME ÇEKİMİNDEN HASTANE KORİDORLARINA

Dilek Tunca, bir yurt dışı seyahatinden döndüğü sıralarda, tarihler 1976’yı gösterirken bir ilaç firması tarafından sağlık kuruluşlarına özel çekilen ‘sus işareti’ kataloğunun deneme çekimlerinde poz verdi.

Kendisiyle birlikte başka yüzlerin de fotoğraflarının çekildiğini belirten Tunca, "Atatürk'ten sonra duvardan inmeyen fotoğraf benimkiydi. Herkes geldi gitti, ben duvarda 'bayan sus' olarak kaldım." ifadeleriyle biliniyor.

ezgif-com-webp-to-jpg-10-001.jpg

ezgif-com-webp-to-jpg-9-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.