Yavru vatan Kıbrıs 40 yaşında

Yavru vatan Kıbrıs 40 yaşında
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bundan tam yıl önce zorlu mücadeleler neticesinde kuruldu. Kuruluşundan tam 40 yıl sonra yani bu gün tüm Türk dünyasında coşku ve gururla törenler yapılacak.

VİDEO: İHA

Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklere başlattığı sistematik saldırılar neticesinde Türkiye Cumhuriyeti soydaşlarını kurtarmak için ‘Kıbrıs Barış Harekatı’ nı gerçekleştirdi. 1974 yılında başlayan harekat 13 Şubat 1975 yılında başarı ile sonuçlandı ve Türk Federe Devleti kuruldu. 15 Kasım 1983 tarihinde yani bundan tam 40 yıl önce, verilen mücadelenin bir karşılığı olarak Kuze Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan etti.

Yavru vatan Kıbrıs 40 yıl önce kuruldu

40 yıl önce bu kutlu günde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş, Cumhuriyetin ilan edildiği meclis binasının önünde toplanan Kıbrıs Türklerine “ Ne mutlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk çocuklarına” ifadelerini kullanımıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Yılı kapsamında Cumhuriyetin ilanını kutlamak için bütün Türk dünyasında coşkulu törenler icra edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.