Yatırımcının yeni gözdesi belli oldu 'Bu altını gören kuyumculara koşuyor

Yatırımcının yeni gözdesi belli oldu 'Bu altını gören kuyumculara koşuyor
Ziynet eşyalarında artık yatırımcının tercihi değişti.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, ajda model bileziklere olan talebin moda ve sadelikten kaynaklandığını belirtiyor. Ajda bilezikleri, gösterişten uzak, minimal tasarımlarıyla öne çıkıyorlar ve kol üzerinde fazla yer kaplamıyorlar. Ayrıca, geniş bileziklere kıyasla daha modern bir görünüme sahipler. İnce yapılı ve dayanıklı olmaları, moda trendlerine uygunluğunu artırıyor. Zariflikleri ve kolay kullanımlarıyla da tercih sebebi haline geliyor.

aw168876-01.jpgÖzman, kuyumcuların resmi satış fiyatları ile piyasadaki fiyatlar arasındaki farkı da açıklıyor. Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların, piyasadaki fiyatları etkilediğini belirtiyor ve bu durumun 200-250 TL gibi bir farka denk geldiğini ifade ediyor. Bu noktada, kuyumcuların 22 ayar bilezikten, çeyrek altına kadar geniş bir ürün yelpazesini sunduğunu da belirtiyor.

aw168876-02.jpgTalepteki artışın gram altını bulmayı zorlaştırdığına da değinen Özman, özellikle seçim öncesinde gram altına olan talebin ciddi şekilde arttığını vurguluyor.

Ancak, bu talebi karşılamak için yeterli ürün olmadığını belirtiyor. İthalat kısıtlamalarının ve üretimdeki değişikliklerin, özellikle küçük gramajlı altınların piyasada azalmasına neden olduğunu ifade ediyor. Bu durum, talebin karşılanmasını daha da zorlaştırıyor ve piyasada bulunan gram altınların genellikle yüksek gramajlı olduğunu belirtiyor.

aw168876-04.jpgAjda model bilezikler popüler hale gelmesiyle birlikte kuyumculuk sektöründe de bir takım değişimler yaşanıyor.

Talepteki artışın yanı sıra altın fiyatlarındaki dalgalanmalar da sektörü etkiliyor ve tüketicilerin tercihlerini şekillendiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.