SGK Uzmanı Ali Tezel tek tek hesapladı ‘Emekli maaşına 26 bin 340 TL detayı’

SGK Uzmanı Ali Tezel tek tek hesapladı ‘Emekli maaşına 26 bin 340 TL detayı’
SGK Uzmanı Ali Tezel, 2008 yılını hatırlatarak tek tek hesapladı.

SGK Uzmanı Ali Tezel ise seyyanen zam ve bayram ikramiyenin dışında önemli bir konuya ayak bastı.

Milyonlarca emekli maaşına Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan zam oranından 6 bin 700 ve altındaki emekliler etkilenmedi. Açlık sınırının 16 bin seviyesine geldiği bugünlerde emekliler en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL ile geçinmeye çalışıyor.

para-8.jpg

EMEKLİ SEYYANEN ZAM BEKLİYOR

Çoğu emekli ise iktidara sosyal medya üzerinden seyyanen artış çağrısında bulunuyor. İktidar cephesinde ise konuşulan kulis bilgilerinde 5 bin TL seyyanen artış yapılması gündemde olduğu aktarılıyor.

TEZEL: ORANLAR ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞTÜ

SGK Uzmanı Ali Tezel ise seyyanen zam ve bayram ikramiyenin dışında emeklileri ilgilendiren acı bir olayın olduğunun altını çizerek 2008 yılında yapılan kanununu hatırlatarak, “ ‘Sosyal Güvenlik Reformu’ adını verdikleri kanun çıkardılar. O reformla birlikte taban aylığı sıfıra yakın bir seviyeye düşürdü, emekli maaşlarının hesaplama formülünü değiştirdi ve aylık bağlama oranlarını önemli ölçüde düşürdü” dedi.

1643448468862-a-901143-cmaaa.jpg

"2 MİLYON KİŞİ 26 BİN 340 TL CİVARINDA ALACAKTI"

Tezel, emekli olacak olanlar için bu oranı yüzde 30'a düşürdüklerini aktarırken, bu sebepten ötürü çok düşük emekli maaşları ortaya çıkmaya başladığının altını çizdi. Tezel, “3.000 TL ile 5.000 TL arasında olan maaşlarla insanların geçinmesi mümkün olmadığı gibi, bu maaşlar verilen primin karşılığı da değildi. Eğer bu reform yapılmamış olsaydı, şu anda en düşük SSK emekli maaşı 26.340 TL gibi bir rakam olabilecekti. Taban aylık alan yaklaşık 2 milyon kişiye 26.340 TL vermek yerine 10.000 TL gibi düşük bir miktar veriliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.