Yardım kömürlerinin içine altın mı gizlendi 'Paketi açan herkes kuyumcuya koştu'

Yardım kömürlerinin içine altın mı gizlendi 'Paketi açan herkes kuyumcuya koştu'
Son zamanlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığına iddiası yönelik iddialar üzerine o il karıştı. Kömürün içindeki maddeyi bulan kuyumcuya koştu.

Gaziantep'te son zamanlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığı iddia edildi. İddiaların şehir efsanesine dönüşmesinin ardından kömür çuvallarını açarak kömür tanelerini tek tek kıran vatandaşlar, buldukları sarımsı maddeyi alarak kuyumcunun yolunun tuttu.

Kentte kömürde altın çıktığı iddiaları hızla yayılarak vatandaşın gündemine oturdu. Ancak gerçek bambaşka çıktı.

aw168601-02.jpg

PRİT MADENİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İlk olarak bir vatandaşın kömürü kırdığında altın gibi sarımsı parçalarla karşılaşmasıyla ortaya çıkan bu iddia, hızlı bir şekilde şehirde yayıldı. Altın bulduğunu düşünen vatandaşlar büyük bir heyecanla kuyumculara koştu.

Kuyumcuların atölyeye getirilen sarımsı maddeyi incelemesinin ardından gerçek başka çıktı. Kuyumcunun incelediği maden parçasının altın olmadığı ve değersiz pirit madeni olduğu ortaya çıktı.

aw168601-08.jpg

Altın işleme atölyesinde kömürü incelediklerini ifade eden kuyumcu ustası Metin Yasin Avcı, olayı internette gördüklerini Gaziantep’teki esnafların kendilerine kömürü göndererek içinde altın olduğu söylentisinden dolayı incelemelerini istediklerinin belirtti.

Yasin Avcı yaptıkları incelemeler sonucunda altın olduğu iddia edilen maddenin altın olmadıklarını anladıklarını dile getirdi.

aw168601-05.jpg

ALTINDAN SİYAH KÖMÜR ÇIKTI

Altın çıkar umuduyla getirilen kömürlerin değersiz madenlerden olan pirit madeni olduğunu söyleyen Avcı insanların hayallerinin suya düştüğünü anlattı. Kendilerine gönderilen ürünü ilk önce ateşe tuttuklarını daha sonrasında altınlarda kullandıkları asitin içerisine sokarak denetim yaptığını söyleyen Metin Yasin Avcı, ürünü asitten çıkardıklarında tüm renginin gittiğini ve sadece siyah kömürün kaldığını gördüklerini ifade etti.

aw168601-03.jpg

Metin Yasin Avcı, kömür işiyle ilgilenen birkaç kişiye bu ürünü sorduklarında pirit denilen bir maden olduğunu söylediklerini dile getirdi.

Avcı, konuyla ile ilgili konuşmasına şöyle devam etti: “Buraya bu çeşit kömür parçasını getiren vatandaşlar altın olmadığını öğrendiğinde çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bu şehir efsanesi nedeniyle il genelinde altın çıkar umuduyla kömürleri yıkamaya başlamışlardı. Günümüz şartlarında ise altın büyük bir meblağ olduğu için koşup koşup getiriyorlardı ama insanların hayali suya düşmüş oldu"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.