Selçuk Geçer ‘sakın’ diyerek uyardı: Buna yatırım yapan ayvayı yedi! Parası yok olacak

Selçuk Geçer ‘sakın’ diyerek uyardı: Buna yatırım yapan ayvayı yedi! Parası yok olacak
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek, hızlı bir şekilde düşeceğini açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. TL tarafında değer kaybı ile artış gösteren altın, dolar ve euro ise dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bombayı patlattı.

ALTIN, DOLAR VE EURO NE OLACAK?

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyelerine kadar getirmesi ile 1 aylık tabloda dolar stabil kalırken euro da düşüş yaşandı. Altın tarafında ise İran ve İsrail gerilimi sonrasında sert yükselişler yaşandı. Altındaki sert yükseliş ise düşüşü de beraberinde getirdi.

dolar-altin.jpg

PİYASADA SON DURUM

Ons altın geçtiğimiz ay 2 bin 197 dolarda konumlanırken şu anda 2 bin 338 dolar seviyesine kadar geldi. Dolar tarafında ise 32,4 seviyesinde 1 aydır seyrediyor. Euro da ise 35,1 seviyesinden 34,7 seviyesine düşüş yaşadı.

GEÇER: HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜŞECEK

Pek çok yatırımcı ise piyasada yaşanan son gelişmeler sonrasında TL’de mi yoksa altın, euro ve dolar da mı kalınmalı? sorularını araştırıyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Amerika ve Avrupa’da enflasyonun tarihi zirvesinde olduğunu belirtirken, rekor bir enflasyon artışı yaşadıklarını belirtti. Geçer, “Amerika enflasyonu Avrupa enflasyonu zaten olağanüstü seviyelere çıkmış. Bir anda mum hızlı bir şekilde yükseliyorsa o mutlaka bir yerde hızlı bir şekilde düşecek” dedi. Geçer, bu yükseliş sonrası yaşanacak bir faiz indirimi ile dolar ve euro tarafında düşüş olabileceğini belirtti. Geçer, “Euro ve dolar açısından bakıldığı zaman bu gerçeği de unutmamak da fayda var. Özellikle şimdiden sizi uyarıyorum” şeklinde konuştu.

altin-dolar-1-1606496297.jpg

Altın tarafına da değinen Geçer, “Altında bir miktar geri çekilme bekliyorum. 2 bin 100 görüleceğini düşünüyorum. Çünkü çok hızlı yükseldi. Hareketlilik olabilir, ama orta ve uzun vadede altın fiyatlarının 3 bin 200 doları görecektir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.