Uzun yola çıkacaklar dikkat! Uzman isimden kritik uyarılar

Uzun yola çıkacaklar dikkat! Uzman isimden kritik uyarılar
Uzman isim uzun mesafe seyahat edecek sürücüleri yol hipnozuna karşı uyardı.

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte şehirler arası yollarda artan araç yoğunluğuna dikkat çekerek, uzun mesafe seyahat edecek sürücüleri yol hipnozuna karşı uyardı. Özmeriç, sürücülerin güvenliği ve sağlığı için sık sık mola vermenin önemini vurguladı.

aw178770-02.jpgUzun süreli bir şekilde monoton bir ortamda araç kullanmanın yol hipnozuna neden olabileceğini belirten Özmeriç, bu durumun sürücülerin dikkatlerini kaybetmelerine ve kaza riskini arttırarak tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Yolculuk sırasında dikkat dağınıklığı, yorgunluk ve uyku hali gibi durumların sürücüler için büyük tehlike oluşturduğunu vurgulayan Özmeriç, özellikle uzun mesafe yolculuklarında sık sık mola verilmesi gerektiğini vurguladı.

aw178770-03.jpgAraç kullanırken dikkatin dağılması, yolun monotonluğu ve uzun süre hareketsiz kalmanın sürücüleri yol hipnozuna sokabileceğini ifade eden Özmeriç, sürücülerin güvenliği için alınması gerektiğini belirtti.

Özmeriç, uzun mesafe yolculukları için planlama yapmanın, belirli aralıklarla mola vermeyi ihmal etmemenin ve dinlenmiş olarak yola çıkmanın önemine dikkat çekti.

Sürücülerin yolculuk sırasında dikkatlerini toplamaları için önerilerde bulunan Özmeriç, her iki saatte bir veya 150-200 kilometre aralıklarla mola vermenin, araçtan inip yürüyüş yapmanın veya basit egzersizler yapmanın, kan dolaşımını artırarak uyanık kalmanıza yardımcı olacağını ifade etti.

aw178770-01.jpgAyrıca, yolculuk sırasında yeterli miktarda su içmenin de dikkat dağınıklığını önleyeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.