Uzmanlar uyarıyor'Mum yakmak hasta olmanıza sebep olabilir'

Uzmanlar uyarıyor'Mum yakmak hasta olmanıza sebep olabilir'
Hoş kokusuyla terapi etkisi yarattığı için çoğu kişi evde mum yakmayı aroma terapi yöntemi olarak kullanabiliyor ancak uzmanlar bu aktiviteyi sevenleri uyarıyor

Uzmanlar tarafından fiziksel, zihinsel ve duygusal refahı artırmak amacıyla kullanılan geleneksel bir tedavi yöntemi olarak tanımlanan aroma terapi, stressten uzaklaşmak için birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bazı insanlar evde küçük kokulu mumlar yakarak kötü enerjiden ve streesten kurtulmayı ve kendinlerine vakit ayırmayı seviyor. Ancak uzmanlar evde mum kullanılmıyla ilgili çeşitli uyarılarda bulunuyor.

İÇERİĞİ TEMİZ DEĞİL

Uzmanların ifade ettiğine göre mumun içerisinde bulunan parafin gibi maddeler sağlık açısından tehlike barındırıyor. Mumun içerisinde bulunan maddeler yakıldığında karbon monoksit, formaldehit ve benzen gibi zararlı maddeler duman ve olarak salınabiliyor. Mumun yakıldığı ortamda uzun süre kalan kişilerde ise solunum yolları rahatsızlıklarına, baş ağrısına, hatta daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Eğer yine de mum kullanmaya devam etmek istiyorsanız daha doğal olan bal mumunu ve soya mumunu tercih edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.