Uyku alışkanlığı kalıcı işitme kaybına yol açtı 'Bu şekilde uyumayın'

Uyku alışkanlığı kalıcı işitme kaybına yol açtı 'Bu şekilde uyumayın'
Çinli bir kadının yaşadıkları sosyal medyada gündem oldu.

Çin'in Shandong kentinde sekreter olarak çalışmakta olan Bayan Wang, işitme sorunu yaşadığının farkına varınca kulak muayenesi için hastaneye gitti. İki yıl boyunca her gece kulaklıklarıyla müzik dinleyerek uyuyan genç kadın, işitme kaybını telafi etmek için artık işitme cihazı takmak zorunda..


Çoğu zaman, müdürün toplantılar sırasında ona fısıldadığında sözlerini anlamakta güçlük çektiğinin farkına varan kadın bunun işyerinde sorunlara yol açmasından endişe duyarak doktara başvurdu.

ALIŞKANLIĞI ÜNİVERSİTE DE BAŞLAMIŞ

Kapsamlı bir muayene neticesinde, kadının sol kulağında kalıcı nörolojik işitme hasarı oluştuğunu ve bunun da duyma güçlüğüne neden olduğunu ortaya koydu. Herhangi bir travma geçirip geçirmediği veya kulaklarının uzun süre yüksek seslere maruz kalıp kalmadığı sorulduğunda Bayan Wang, düşünebildiği tek şeyin her gece kulaklıklarıyla müzik dinlemek olduğunu söyledi.

"Üniversitedeyken müzik dinlerken uykuya dalmayı severdim. Müzik dinlemeye başladığımda, bütün gece kulaklıkla uyurdum. Bu bir alışkanlık haline geldi ve bunu yaklaşık iki yıldır yapıyorum" dedi.

60 DAKİKADAN FAZLA KULAKLIK TAKMAYIN

Kulaklarınızı 60 desibeli aşan bir ortama uzun süre maruz bırakmayın, 60 dakikadan fazla kulaklık takmayın veya yüksek sesli müzik dinlemeyin ve kulaklarınızı uzun süre 60 desibeli aşan bir ortama maruz bırakmayın. Ses çalan elektronikleri kullanırken ses seviyesini yüzde 60'ın altında tutmaya çalışın

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.